Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Elimden tutar mısın kardeşim?

Elimden tutar mısın kardeşim?

Kardeşim,

Konuştuğun dil, doğup büyüdüğün toprak parçası ne olursa olsun seninle aynı geminin yolcusuyuz. Acıda da neşede de kardeşiz seninle. Yanında, arkanda, önünde gidenler de seninle aynı kaderi paylaşıyor, senin yol arkadaşların.

Yol arkadaşlığı nedir bilir misin kardeşim?

Arkadaşınla, ekmeğini, aşını, suyunu, emeğini paylaşmak demektir. Yol yorgunluğu ile yere düşen kardeşin elinden tutmak, derdini ile dertlenmek demektir. Seninle aynı gemide yol arkadaşıyız, lütfen elimden tutar mısın?

Yükümüz ağır ve gemi bedenimizle birlikte yükümüzü de taşıyor. Yol boyunca gözlerimiz insanların sırtındaki o torbalara takılıyor.

İnsanlar sırtlarındaki ağır yükü taşımaya çalışıyorlar.

Kimileri katmerleşmiş acıları taşıyor, bir kap göz yaşı var torbalarında, hazmı kolay olmayacak sözler, ağır darbeler ve yürek acısı var bir de… Kimileri kötülükten örülmüş taşlar, zehre dönüşmüş sözler taşıyor sırtında. Yükleri iyilik ve erdem olanlar da var aralarında. Herkesin bir yükü var kardeşim sırtımdaki yükü taşımama yardımcı olur musun?

Yol yorgunuyuz hepimiz, kimileri devşirdikleri gülleri taşır kimileri katmerleşmiş zehri… Sırtındaki gülden bir demet de bana uzatır mısın kardeşim!

Kimilerinin torbasında yoksulluğun ağır yükü var. Vaktinden önce olgunlaşan bu insanlar, hayatın bütün zorluklarını sırtlarında tek başına taşırlar. Düştüklerinde kaldıran olmamıştır onları, seslerini duyan yoktur. Bütün yaşamları sabırla örülmüş bir duvarın ardında geçmiştir.

Kardeşim,

Sen onların da ellerinden tutar mısın?

Gemideyiz, iyilerin torbalarında ilim irfan, ibadet, infak ve şefkat var ve yol boyunca yetecek miktarda yollukları var onların. Torbalarında kin ve nefret tohumları taşıyanlar var bir de. Onlar yıldızları tek tek ayıklamış ve karanlığı doldurmuşlar torbalarına. Kısacık ömürlerinde kırmadık kalp, katletmedik erdem bırakmamışlar. Sen onlar için de dua eder misin kardeşim!

Gemi ağır ilerliyor zannetme kardeşim, giderken bizden birçok şeyi alıp götürüyor. Gençliğimizden, sağlığımızdan, vaktimizden eksiltiyor ve bize hakikati işaret ediyor. Elimden tutup da bana hakkı anlatır mısın kardeşim?

Gemi bir yarışa şahitlik ediyor. İyilik ve kötülüğün yarışı! Sen bu yarışta nerede ve hangi noktada durduğunun farkında mısın?

Seninle İslam kardeşi ve yol arkadaşıyız. Bu yolculukta benim sırdaşım ve destekçim olur musun kardeşim? Düştüğümde elimden tutup kaldırmaya güç yetirebilir misin? Hatalarımı hataların gibi görüp uyarır mısın? Kendin için istediğini benim için de temenni eder misin kardeşim? Eğer elimden tutabilirsen bu yolculuk ne sana ne de bana ağır gelir. Bunu unutma!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi