Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Zihinlerimizin işgali

Zihinlerimizin işgali

Günümüzde savaşlar, sadece mazlum halkların bedenlerini hedef almıyor, insanların duygu ve zihin dünyaları medya silahı ile uyuşturulup edilgen hale getiriliyor. Sömürge baronları, mazlum halkların zihinlerine nüfuz ederek, onları istenilen kalıplara sokuyor ve köleleştiriyorlar. Bilinci körelen insanlar kendilerine empoze edilen karanlık düşünceleri kendilerinden bilip savunuculuğuna yapmaya kalkıyorlar.

Yoksul ve mazlum halkların topraklarından önce zihinleri işgal edilmiş, bilinçleri körelmiş ve düşünce ve davranışları başkalaşmıştır. Bu durum İslam toplumlarında kimlik karmaşasına ve zihinsel boşluğa neden olmuştur. Müslüman bir toplumda doğup büyüyen çocuklar inandıklarının aksini savunmaya başlamış ve bu düşüncenin kendilerine ait olup olmadığını ayırt edemez hale gelmişlerdir. Tarih boyunca zihinsel işgal hep maskelerle gelmiş ve çoğu zaman hedefine ulaşmıştır. Müslüman evlatları neleri kaybettiklerinin farkına dahi varamamış, esareti özgürlük zannetmişlerdir. Zira düşman oyununu o kadar mahir oynuyor ki, en yakınınızı dahi düşman olarak ilan edip, bunu size inandırıyor. Eğer aklınızı kullanmaktan vazgeçip, sürüleşmişseniz bundan etkileniyor ve aka kara karaya ak demeye başlıyorsunuz.

Sömürge odakları algı operasyonları ile fertlerin düşünme, akletme ve karar verme mekanizmalarını çökertiyor, bir nevi mankurtlaşmaya neden oluyor. Bugün yaşadığımız Türk-Kürk, Sünni-Şii çatışmalarının temelinde de bu gerçek yatmaktadır. Zihinleri ve kalpleri işgal edilen nesiller, öz kardeşlerini düşman ilan edip düşmanın ekmeğine yağ sürebiliyorlar.

Küresel zihniyetin propagandalarında kullandığı en etkin araç medyadır. Yapılan propagandalar aracılığıyla mankurtlaşan insan kitlenin kimliğinde kayboluyor, bana ait diyebileceği bir şey bulamıyor. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur. Zira İslam birey ve toplumlardan bilinci ayakta tutmayı emretmiştir. Zira bilinçli bir kişinin zihni uyanıktır, olayları doğru yanlış süzgecinden geçirmeden içselleştirmez. Bilinçli bir kişi, kendisine dayatılan propagandaların, algı operasyonlarının tesirinde kalmaz, bulunduğu şartlar ne olursa olsun siyahla beyazı ayırt edebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi