Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Gençler nereye koşuyor?

Gençler nereye koşuyor?

Sömürge odakları hedeflerinin büyük bir kısmını gençler üzerine kuruyor. Gençlerin akıl ve iradelerini baskı altında tutarak, hakikati görmelerini engelliyor. Bizim çocuklarımızı uyutabilmek için medyayı aktif olarak kullanan kapitalist odaklar, onların nefislerini ön planda tutup kışkırtıyor. İnsan nefsini harekete geçirecek görüntüleri kesintisiz olarak yayınlayarak çocuklarımızın benliklerini dönüştürüyor. Düşman topraklarımıza ayak basmadan önce çocuklarımızın zihinlerini işgal ediyor ve onları başkalaştırıyor.

Bizler çocuklarımızı kaybedeli epey zaman oldu. Fakat gerçeği görmekten hep kaçıyoruz. Onlar bedenen bizim yanımızda olsalar da ruhen çok ötelerde yaşıyorlar. Çocuklarımız başka kültürlerin çocukları oldular. Başka medeniyetlerin taşıyıcılığını yapmaya başladılar. Biz onları çoktan kaybettik.

Bir gün bir gence şu soruları sorma imkânım oldu:

Hayattan neler bekliyorsun?

Cevap: İyi bir meslek sahibi olmak ve hayatımı yaşamak istiyorum. Para biriktirip dünyayı gezmek, istediğim yemekleri yemek ve gönlümce alış veriş yapmak istiyorum

Sence bir Müslüman’ın hayatının merkezinde ne olmalı?

Bence Müslüman da gayri Müslimler gibi zengin olmalı, istediği gibi yaşayabilmeli. Artık parası olmayanı adamdan bile saymıyorlar, eğer zengin olsaydık yabancılar bize farklı bir gözle bakarlardı. Ama tabi Müslüman namazını da kılsın, haccına da gitsin, zekâtını da versin ona bir şey diyen de yok. Ama yeri geldiğinde eğlensin, canı neyi istiyorsa onu da yapsın.

İslam dünyasında ortaya çıkan sorunların kaynağı nedir? Bu sorunların aşılması için neler yapılabilir?

Bence her şey yolunda gidiyor, Batı savaş yapıyor Müslümanların topraklarına konmaya çalışıyor ama başaramıyor. Müslümanlar buna izin vermiyorlar o yüzden şu anki sorunları büyütmeye gerek yok. Sonra bizim onlardan eksiğimiz yok, istediğimiz hayatı yaşayabiliyoruz…

Sorularıma cevap veren genç, hayalindeki dünyaya o kadar kapılmıştı ki, hayatın gerçeklerini görmekten uzak kalıyordu. O yüzden konu hakkında fazla yorum yapmaktan kaçınıyor ve çocuklarımızın hayatı nasıl algıladıklarını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi