Mehmet Ocaktan

Mehmet Ocaktan

Üniformalı delilere inat dostluk hemen...

Üniformalı delilere inat dostluk hemen...

Pensilvanya’daki zata adanmış Haşhaşilerin bu memlekete yaptığı kötülükleri artık yediden yetmişe herkes biliyor. Çünkü beyinlerine afyon zerkedilen bu zavallı Pensilvanya şakirtleri tıpkı IŞİD haydutları gibi, Suriye diktatörü Esad gibi kendi ülkesinin insanlarına silah doğrulttu ve onları katletti. Bu öylesine trajik bir hal ki uzun yıllar cemaat mensubiyetiyle herkese şirin gözüken bu insanlar, giderek adanmışlığa ve sonunda deliliğin sınırına dayandılar. Bu noktadan sonra artık onlar için insanları öldürmek çok kolaydı. Ve işte şimdi sokaklarda kendi insanlarını avlıyorlar.

Adı, ünvanı, rütbesi, kimliği ne olursa olsun kendi ülkesinin parlamentosunu bombalayan, Cumhurbaşkanı’nı öldürmek üzere saldırı düzenleyen bu üniformalı delilerin adı sadece teröristtir, tarih de bunu böyle kaydedecektir.

***

Bu çapulcular sürüsü memlekete öylesine büyük bir kötülük yaptılar ki, ülkenin göz bebeği olan ordunun üniformasını kirlettiler. Belki şimdi çok farkında değiliz ama, tankları halkın üzerine süren, onlara silah doğrultan bir asker imajı yıllarca insanların hafızasından silinmeyecektir.

Maalesef sırf o Haşhaşi duygularını tatmin için hiç hak etmedikleri üniformalarla memlekete saldıran bu teröristler, henüz daha on yaşında olan çocukların, gençlerin zihninde derin travmalar yaratacaklardır, esas üzücü olan da budur.

Ama her şeye rağmen, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” atasözünün ifadesiyle bu beladan ders çıkaracağımıza inanıyorum. Çünkü bugüne kadar darbeler, muhtıralar yaşadık, başbakanlarımızın, bakanlarımızın idam edilmesine seyirci kaldık. Ama ilk kez Pensilvanya’nın IŞİD haydutları sayesinde gerçek anlamda demokrasiyi keşfettik.

Daha da önemlisi, farklı partilere, farklı ideolojilere, farklı kimliklere mensup bu ülkenin kahraman insanları adeta tanka kafa atarak yeni bir demokrasi destanı yazmayı başardı. Bir ülke için bundan daha değerli bir kazanım olamaz.

***

Evet 15 Temmuz’daki o lanetli geceden acılarla, kayıplarla çıktık. Mustafamızı, Erolumuzu, Abdullahımızı, İlhanımızı ve daha pek çok kardeşimizi şehit verdik. İlk gün bu davaya hiçbir hesap yapmadan hangi imanla inanmışlarsa meydanlara öyle çıktılar ve aynı yürekle bir kahraman gibi gittiler...

Şimdi Pensilvanya’nın üniformalı çapulcularına inat, ‘dostluk halkası’nı genişletme zamanı...

İnanıyorum ki iktidardan muhalefet partilerine, sivil toplum kuruluşlarından sokaktaki bireylere kadar herkes bu felaketten yeni bir Türkiye inşa etmeyi başaracaktır. Yeter ki Başbakan Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi, ”Ayrıştırıcı olmayalım kucaklayalım dostluk halkasını genişletelim. Senin partin ne görüşün ne buna takılmadan” üniformalı teröristlere karşı omuz omuza yürüyebilelim.

***

Hemen şimdi hiç zaman kaybetmeden öyle ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dil kullanmadan bütün toplum kesimlerini kucaklayan yeni politikalar üretmek zorundayız.

15 Temmuz gecesi bir gerçeği gördük ki dün hain olarak ilan ettiğimiz gazeteler, televizyonlar, siyasi partiler gerçekten bu milletin ve demokrasinin safındalarmış. Unutmayalım, o gece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbeye karşı ilk direniş ateşini CNN Türk’te yaktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ocaktan Arşivi