Turgay Şeren

Turgay Şeren

Sonuç güzel ya..

Sonuç güzel ya..

Galatasaray için kolay bir maçtı. Bellinzona, öyle güçlü bir takım değil. Doğruyu söylemek gerekirse takım oyununu biliyorlar. Ayağa çok güzel pas oynuyorlar. İkili mücadelelerde de zaman zaman galip çıktılar. Ancak Galatasaray defansını zorlayacak, gol atacak güçleri yoktu. Bir tek Türk oyuncuları var, Gürkan.. O da dün akşam bir şeyler yapmak istedi ama sonunu getiremedi.

Galatasaray, dünkü bu oyunuyla dün gece karşısında iyi bir Avrupa takımı bulsaydı, sonuç ne olurdu çok merak ediyorum. Maç 1-1 devam ederken, tribünleri dolduran Galatasaraylılar isyan ettiler. Hiç istemedikleri halde kısa bir sürede olsa sahadaki futbolcularını protesto ettiler. Galatasaray’ın kalecisi Sanctis’i dikkatle izledim. İyi bir kaleci mi, kötü bir kaleci mi olduğunu hâlâ anlayamadım. Herhalde kendini büyük maçlara saklıyor..

Pazar günkü Bursaspor-Galatasaray maçında böyle bir mücadele olacak zannediyorum. Galatasaray, Bursa’da dün akşamki oyununu tekrarlamaz dişe düşünüyorum. Fakat Arda’nın ve Mehmet Topal’ın sakatlanarak çıkması ve pazar günü büyük bir ihtimalle oynayamayacak olmaları sarı-kırmızılı takım için şöyle bir soru işareti ortaya çıkardı.

Hakem verdiği her iki penaltıda haklı mıydı diye sorarsanız Galatasaray aleyhine çaldığı düdüğe penaltı derim ancak Lincoln’ün kendisini şöyle bir denize atar gibi atlamasını penaltı ile cezalandırmasını kabul etmem mümkün değil. Böyle penaltı olmaz. Galatasaray için dün akşam rakibin alacağı bir netice ile elenmesi çok hem de çok uzak bir ihtimaldi. Zaten sar-kırmızılı takım futbolcuları da herhalde bunu bildiklerinden kendilerini bu maça iyi hazırlamamışlar.

Dün akşam sahada koşan değil, yürüyen bir sarı-kırmızılı takım vardı. Dedim ya karşılarında onları zorlayacak bir futbolculardan kurulu iyi bir Avrupa takımı yoktu. Galatasaray yoluna devam ediyor, ama bu futbolla değil. Dün akşam sahada üç gün önce izleyip methiyeler yazdığımız Galatasaray, akşam yoktu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi