Turgay Şeren

Turgay Şeren

Bu golleri yersen kazanamazsın

Bu golleri yersen kazanamazsın

Galatasaray dün akşam Fenerbahçe karşısında, aradaki gol farkı kadar kötü oynadı, diyemezsin.

Ancak Sarı-Kırmızılı takımın, yediği 4 gol bir de üstelik Güiza’nın 65. dakikada bomboş kaçırdığı “dağlara taşlara” vurduğu gol pozisyonu olmasa skor 5-1 olacak.

Senin defansın ve kalecin bu golleri yerse kazanman imkansız olur. Nitekim daha çok defansif oynayan Fenerbahçe maçı farklı kazandı.

Galatasaray’ın defansında kaleci Sanctis’in yanında yanılmayacak kadar kötü oynayan Hakan Balta, Servet, kendi kalesine bir gol Emre ve sağ bek Sabri, bugüne kadar en kötü futbolu oynadılar. Ve en kötü defansif anlayışı içersindeydiler. Allah’tan Fenerbahçe, Galatasaray’ın üzerine çok gelmedi.

Galatasaray’da iyi oynayan yok muydu? Orta sahada oynayan Meira. Skibbe’nin onu Emre ve Servet’in önünde oynattığı günden beri Galatasaray’ın en iyi oyuncusu oldu.

Rakip hücumların önünde mücadele etmesinin yanı sıra, ayağına geçirdiği topu, sağına soluna kısa pas değil, Lugano ve Edu’nun arasına çok uzun paslar attı ama Galatasaray forvetinde oynayan dört arkadaşından ki onlar Ümit Karan, Baros, Kewell ve Nonda bu paslarını hiçbirinden istifade edemediler.

Takılıp kaldılar. Meira’nın attığı top Fenerbahçe duvarına çarptı. Yahut da iyi gününde olan Volkan’ın ellerinde eridi gitti.

Lincoln’ün attığı birinci gol tamamen Fenerbahçe defansının hatası.

Lugano ile Edu kale önünde topa müdahale edecekleri yerde birbirlerine baktılar, Arda 95 dakikalık oyunda yaptığı en güzel hareketle topu Lincoln’e verdi o da golünü attı.

Galatasaray maçı farklı kazanır diye düşünürken, bir dakika sonra Fenerbahçe’nin kornerden kazandığı topu bu sefer Galatasaray defansı seyretti.

Selçuk Fenerbahçe’nin beraberlik golünü attı ve maç yeniden başladı.

Maçın favorisi Galatasaray’dı. Fenerbahçe Galatasaray maçlarında ben favorinin kazandığına çok az şahit oldum, Fenerbahçe çıktı iyi oynadı. Fenerbahçe iyi oynarken Sarı-Kırmızılı takım tümüyle rakip onu izledi.

Böyle olunca tabii ki Fenerbahçe kazanacaktı ve kazandı. Hakem Hüseyin Göçek süper bir maç yönetti; tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi