Cemal Nar

Cemal Nar

Kimdir Bu kanunları Yapanlar? 4

Kimdir Bu kanunları Yapanlar? 4

Her neyse, işin özeti şu: 

Nikah ve evlenme ile yapılan cinsel ilişki suç olup 15 yıl ceza gerektirirken, nikah ve evlenme olmadan rıza ile zina yapanlara hiç bir ceza yok. O zaman biz de sorarız; uzmanlarından milletvekillerine kadar bu kanunu yapanlar nikahtan yana mıdırlar, yoksa zinadan yana mı?

Hata on beş yaşından sonra cinsellik serbestlik ve özgürlük oluyor, ama aynı iş düğün yaparak evlilik ile olursa çocuk istismarı diye suç oluyor ve 15 yıl ceza olarak hapiste yatırıyor?

Az aylak değil, 15 yıl!

Şimdi hakkında kıyamet koparılan kanun tasarısı bu yaşı küçük denilen evli hatta çor çocuklu gençleri kurtarmak için idi. Çünkü Türk Ceza Kanunu’nun 103. Maddesi’nin 1. fıkrası, 15 yaşını tamamlamamış çocuğa yönelik her türlü cinsel suçu, “cinsel istismar” sayıyor. Hem de eşitlik ilkesini çiğneyerek, karı kocadan sadece kocayı suçlu sayıyor. Bu nedenle suçlu saydıklarına 15-16 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Ancak bu yasayı Anayasa mahkemesi iptal etti. İptal kararı 6 ay içinde (17 Ocak 2017’de) yürürlüğe girecek ve 15 yaşından küçük çocuklara karşı cinsel suç işleyenlere verilen hapis cezası 3 yıla kadar düşebilecek.

İşte bu yüzden içeride ceza çekmekte olan üç bin küsur genç evliler yeni bir kanun tasarısıyla hapiste yatmaktan kurtulacaklardı. Ama CHP yok yere yeri göğü inletti. Hükümet de tasarıyı geri çekti.

Peki, içeride yatan babalar ve kocalar, dışarıda baba, koca ve evlat hasreti çekenler hangi ülkenin insanları? TBMM bunlarla ilgilenmeyecek de hangi ülkenin meclisi ilgilenecek?

Düğün dernek yaparak evlenenlere 15 yıla kadar ceza vermeyi hangi akıl ve vicdan kabul etti de parmak kaldırarak kanunlaştırdı?

Hesap verin ey milletvekilleri, bu kanun sizin dininize, örf ve adetlerinize, insanın temel özgürlüklerini kullanma ve ihtiyaçlarını karşılama anlayışınıza uyuyor mu?

Uymuyorsa, neden parmak kaldırdınız?

Acaba Ak Parti şimdi bu yasalaştırdığı zulmünü nasıl temizleyecek?

Nereye baksan ironi!

Anayasa Mahkemesinin iptal kararından sonra hükümet yeni bir kanun taslağı hazırlıyor. Basından öğrendiğimize göre, 12-18 yaş arasındaki küçüklerin cinsel istismarı suçunda 8-15 yıl ceza getiriyor.  

Tecavüz varsa neden bu kadar az?

Neden 12 yaş sınırlaması? Ya altındakine tecavüz ne olacak?

Yeni taslak kanun sarkıntılıkta ise 3-8 yıl hapis cezası verilebilecek. Bu da çok sorunlu. Bunun açılması gerekir.

Diyelim bir öğretmen öğrencisinin, bir vali veya kaymakam ödül verdiği bir çocuğun yanağını okşasa veya öpse ne olacak? Cumhurbaşkanı kendisini selamlayan çocukları tuttu öptü. Başlarını okşadı. Şimdi bu 3 ila 8 yıla kadar dava konusu mu olacak?

Bu kanun nasıl uygulanacak? Şehvet de şefkat de kalpte olan bir duygudur. Kişinin kalbiniyarıp bakamayan hakim dışarıdan bunu nasıl tespit edecek?

Biz Müslümanlar, Batılıların “pedofili” dedikleri bu tür suçlara, onlardan daha fazla karşıyız. Mesela ben çocukları nikah düşen birisinin öpmesine karşıyım. Öğretmen de, vali de cdumhurbaşkanı da kız ve erkek çocukları öpmesin. Fakat öptü diye 8 yıl hapis cezasını da aklım almıyor.

Bizim zinaya cezamız da bam başkadır. Öyle bir ceza ki, adamın içindeki bütün şehvet duygularını kırar ve onu cemiyet içinde rezil ve rüsva eder.

Şimdi sıkıntılar burada bitse neyse, maalesef devamı da var. Onları da hep beraber düşünelim.

Fakat önce hükümetin geri çektiği şu kanunu bir yorumlayalım isterseniz. Veya Ak Parti bu ve benzeri konularda neden acemilik yapıyor, anlamaya çalışalım. Ya da açıktan soralım:

Ak Parti neden yasaları çıkarırken kendisine oy veren halkın istek ve hassasiyetlerini gözetmiyor da, bir yerlerde hazırlanan kanun taslaklarını toptan meclise sevk ederek yasalaştırıyor?

Medeni kanun ve ceza kanunu TBMM sunulduğunda hiç de kıyamet kopmadan (bir tek zina suç sayılsın sayılmasın kıyameti kopmuştu) tıpış tıpış geçti gitti. O muhafazkar demokrat parmaklar neye kalktıklarının bilincinde miydiler acaba?

(Devam edecek)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi