Engin Ardıç

Engin Ardıç

Beyinsizler

Beyinsizler

Kesinlikle kanaat getirdim: Faşistler çok beyinsiz herifler... Bunlarda bir şeye sürülecek akıl yok.
"Daha yeni mi anladın?" diyeceksiniz tabii, haklısınız.
Hitler'in Yahudi milletini bire kadar kırabileceğini sanması, Rusya'ya saldırması, sonra iki cephede birden savaşmayı kabul etmesi, Mussolini'nin Balkan yarımadasını ele geçirmeye kalkması, falan filan, bütün bu ahmaklıklar çok tartışılmıştır.
Ben bizim gibi ülkelerin "az gelişmiş faşistlerinden" sözediyorum. "Avrupa Yakası" dizisinde Volkan'ın Aslı'ya dediği gibi, vitaminsiz beyinlerden...
Yeni öğrendim ve çok güldüm: Hani, "şamancılık" dinine dönmek isteyen faşistlerimiz vardı, bunlar tasfiye edildiler, fakat tuhaftır, Zeus'a tapmayı düşünen Yunan faşisti duymadık, demiştim ya...
Meğerse varmış!
"Eski Yunan mitolojisine" dönmek isteyen bir grup varmış aşırı sağcı Yunanlılar arasında, Akropolis'e çıkıp ayin yapıyorlarmış! Yunanistan'da gerek dindar çevrelerde gerekse sol kesimde bunlara "on iki tanrılı dallamalar" deniyormuş...
Ayin sırasında "techno" müzik yapan Daemonia Nymphe topluluğunun disklerini çalıyor olsalar gerektir, tanrıça Demeter'e bereket duası falan... Güzeldir de ha "tonal" değil de "modal" o eski Yunan ezgileri, gizemli ve etkileyici bir havaları vardır, fakat sapıtmayacaksın. ("Bachanal" töreni yapıyorlarsa, kovalayıp kovalayıp Dionisos rahibelerinin orasını burasını sıkıştırmaca falan, takiyye yapalım, biz de takılalım! Karı kız var, bedava şarap da var, daha ne? Sonra tövbe istiğfar ederiz, Allah affeder.)
Olmazsa biz de Erik Satie çalarız, aynı işi görür. Ben sevdim bu Akropolis partilerini... Şimdi genç olacaktım ki soluğu orada alacaktım... Bu rezilliğin Satanistler'den farkı, kedi köpek kesmece yok, bu bir, kızlar da masum ve bakire değiller, bu iki. Kimseye zarar vermiyorsun, zararın kendine.
Bizde de "ırkçı komünistler" vardı hani, yirmi birinci yüzyılda Komünist Turan İmparatorluğu kuracaklardı.
Bunlar "teori" düzeyinde kalıyorlar. Eylemcileri daha da zavallı.
Bakın kafaları nasıl çalışıyor: Danıştay'ı basıyorlar, yargıçları vuruyorlar, "Türkiye'ye şeriat gelsin, Recep Tayyip Erdoğan bir an önce şeriatı getirmelidir" diye slogan atıyorlar.
Basındaki kuyrukçuları da bunun üzerine döşeniyor: Dinciler Atatürkçüler'i vurdular! Uyan uyan Gazi Kemal, Ankara'nın taşına bak!
Kimse yutmuyor.
Cumhuriyet gazetesine bomba atıyorlar... Eh, Cumhuriyet gazetesine kim bomba atmış olabilir? (Vallahi ben yapmam.) Alavere dalavere, dinciler okkanın altına.
Kimse yemiyor.
Yargıtay Başsavcısı da yemedi.
Daha önce Danıştay baskınını AKP aleyhine açtığı davada kullanmış olan Sayın Abdurrahman Yalçınkaya, şimdi görüş değiştirdi, bir tebliğ yayınlayıp "Danıştay saldırısını Ergenekon soruşturmasından ayrı tutan" mahkeme kararının onaylanmamasını istedi!
Sayın başsavcı, Ergenekon yaptı demiyor, bağlantı var, yapmış olabilir, araştırılsın diyor. Kabul edilirse, karar bozulacak, dava yeniden görülecek.
Kim demiş memleket kalkınmıyor diye?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi