Mehmet Ocaktan

Mehmet Ocaktan

Acaba Putin ve Esad’ı lanetleyecek kadar vicdanımız kaldı mı?

Acaba Putin ve Esad’ı lanetleyecek kadar vicdanımız kaldı mı?

Putin‘in bombaları, Esad’ın katilleri Halep’in yaktılar, gençleri, yaşlıları, bebekleri açlığa mahkum ederek öldürdüler. Bu Rus mezaliminden kaçanları da yollarda şimdi Esad’ın katilleri öldürüyor. Çok yürek burkucu bir durum ama bütün dünya ile birlikte İslam ülkeleri de gözlerini kapatarak yaşanan insanlık trajedisini görmemeyi tercih etti.

Halep yok artık... Medeniyetimizin başkenlerinden birisi daha Rus mezalimiyle yok edildi. İki kanlı katil bu kadim şehri yok ederken insanların ölüm çığlıklarına gözlerimizi kapadık, kulaklarımızı tıkadık.

Bütün bir insanlık ve özellikle de Müslümanlar olarak anlımızda kıyamete kadar silinmeyecek kara bir leke ile dolaşacağız artık...

Çünkü “Lütfen bizi kurtarın” diye yalvaran Halepli Bena el- Abid’in feryadı bir kez olsun kalbimizi yakmadı.

Çünkü Halepli aktivist Lina el-Şami’nin “Kuşatma altındayız, bu son videom olabilir” şeklindeki haykırışları vicdanlarımızı hiç titretmedi.

Peki nerede Müslüman olduğunu iddia eden İslam dünyasının insanları, Halep’te akan her kanla ve çarpan her yürekle bizi yardıma çağırıyor ve bizi bekliyorlar.

Dünyanın en vahşi iki katilinin her saniye bombalarla Halepli çocukları paramparça edişinin vebali kime yazılacak dersiniz?

Dünyanın gözleri önünde yaşanan böylesine bir vahşet karşısında susmaktan daha büyük bir ayıp olabilir mi?

Bu kadar büyük bir katliam yaşandıktan, insanların evleri başlarına yıkıldıktan sonra ağıt yakmak ne işe yarar ki...

***

Oysa bu iki katili durdurmak için bir yol bulunabilirdi. Ama kimse istemedi, kulaklar sağır, gözler kör oldu sanki...

BM katillere şemsiye tutmaktan başka bir işe yaramaz mı?

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın şişman kedileri bir kez olsun mazlumların sesini duymaz mı?

Ya İran’ın başları sarıklı alimlerine ne demeli? Talihsizliğe bakın ki Halep’teki cinayetlerin altında ‘İran İslam Cumhuriyeti’nin imzası var. Bu nasıl bir din anlayışıdır ki, dini lider Hamaney daha fazla çocuk öldürmek için Esad’la ve Putin’le yarışıyor. Galiba Müslüman kanı dökmek İran’a iyi geliyor... İranlı mollalar ellerindeki Halepli çocukların kanlarıyla istedikleri kadar övünebilirler. Eğer övündükleri Müslümanlık buysa, eminim cehennem onlara çok yakışacak...

Her köşeye görkemli camiler yaptırıp Putin’in bombalarıyla paramparça olan Halepli çocukların kanlı bedenlerini görmeyen bir İslam dünyası ne işe yarar ki...

Ama duymadılar, duymak istemediler...

***

Şimdi hep birlikte katliamdan kaçabilen bir avuç Halepliye ağıt yakıyoruz. Bu nasıl bir dünya ki, Halep harap olurken, bebeklerin feryadı arşı bile titretirken sadece seyredip sonra da sahte gözyaşları dökebiliyoruz. Doğrusu çok merak ediyorum, acaba Putin ve Esad’ı lanetleyecek kadar olsun birazcık vicdanımız  kalmış mıdır?

Hiç umudum yok ama, belki bir yerlerde hala yaşanan vahşetten utanç duyan yürekler kalmıştır belki...

Eğer insanlıktan umut kesilmemişse, dünya bu trajedi karşısında ayağa kalkar ve Putin’le Esad’ın insanlığa karşı işledikleri bu suçtan dolayı uluslararası mahkemede yargılanması için yeri göğü inletir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ocaktan Arşivi