Kemal Öztürk

Kemal Öztürk

Gerçek vatansever kimdir?

Gerçek vatansever kimdir?

Bu ülkede işini en iyi yapan insanlar, gerçek vatanseverdir.

Ülkesi için sokağa çıkması gerektiğinde, sel olup akması gerektiğinde, susması gerektiğinde, sabretmesi gerektiğinde bunu tereddüt etmeden yapanlar, gerçek vatanseverlerdir.

Gece yatağa başını koyduğunda, sabah gözünü açtığında “güçlü bir ülke olmak için ben ne yapmalıyım?” diyen soranlar, gerçek vatanseverdir.

Milli bir tank yapmak, uçak yapmak, gemi yapmak, füze yapmak, uydu yapmak, araba yapmak, bilgisayar çipi yapmak için kafa yoran, uykusuz kalan, dert edinen siyasetçi de, mühendis de, işçi de, memur da gerçek vatanseverdir.

Savunma sanayii kadar bilimin, teknolojinin, eğitimin, kültürün, sanatın, mimarinin de milli olmasını, kendimize ait olmasını savunan ve bunları güçlendirmek için gece gündüz çalışan, bilim adamı, öğretmen, sanatçı gerçek vatanseverdir.

Yaşadığı şehrine baktığında içinde bir sevinç doğan, sokaklarında yere atılmış bir çöpü kaldıran, trafik kurallarına uyan, o şehrin güzelleşmesi için çaba harcayan o şehrin sakinleri gerçek vatanseverdir.

Bir şehirde çarpık şehirleşmeye, gecekonduya, betonlaşmaya, çirkinliğe, haksız imar planı değişikliğine, rüşvete, yolsuzluğa karşı çıkan belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar, vatandaş gerçek vatanseverdir.

Zengin ve gelişmiş ülkelere gittiğinde, o ülkeye öykünen değil, ‘neden benim ülkem de böyle değil’ diye dövünen, sonra gelip bunun için canla başla çalışanlar gerçek vatanseverdir.

Çocuğuna daha konuşmaya başlamadan önce dürüst olmayı, adil olmayı, ahlaklı olmayı, vatanını sevmeyi, dinini sevmeyi, milletini sevmeyi, insanları sevmeyi ve çalışkan olmayı öğreten anne babalar gerçek vatanseverdir.

Tartısında gram şaşmayan, ölçüsünde milim oynamayan, kasasında kuruş haksız kazancı olmayan, yardım eden, vergisini tam veren esnaf, tüccar, iş adamı gerçek vatanseverdir.

‘Neden benim ülkemde insanlık için buluşlar yapan, dertlere çare bulan, keşif yapan bilim adamları yok?’ diye düşünen ve çare bulmaya çalışan üniversite yöneticileri, hocalar, öğretmenler gerçek vatanseverdir.

İnsan haklarına, kişi hürriyetine, kişilik haklarına, insanın namusuna, itibarına, şerefine zarar vermemek için, yalan haber yapmamak için kılı kırık yaran, kamu vicdanı gibi ulvi bir makamı temsil ettiğini düşünen medya mensubu gerçek vatanseverdir.

Önce ‘ben’ değil ‘biz’ diyen, önce ‘benim’ değil ‘bizim’ diyen, önce ‘benim çıkarım’ değil, ‘ülkenin çıkarı’ diyen, vatanı için kendinden vazgeçebilenler gerçek vatanseverdir.

Ülkesi sıkıntı içindeyken kaçan değil savunma hattı kuran, saflardan adam eksilten değil saf tutan, insanı küstüren değil barıştıran, ötekileştiren değil kucaklayan kim varsa, gerçek vatanseverdir.

Dedikodu yapmayan, iftira atmayan, ayak kaydırmayan, yalan söylemeyen, çamur atmayan ve toplumda fesat çıkartmayan namusuyla çalışan kim varsa, onlar gerçek vatanseverdir.

Sınır boylarında, dağların zirvesinde, ıssız vadilerde, kar altında, boranda, yağmurda, tipide, şikayet etmeden, gururla nöbet tutan, gözünü kırpmadan vatanını savunan, ölüme giden asker, polis, istihbaratçı, korucu, adı bilinmeyen güvenlik görevlileri, gerçek vatanseverdir.

Bugün Silivri’de vücudunda kurşun yarası, bedeninde ameliyat izleri olduğu halde FETÖ’cü hainlerinden hesap sormak için mahkemeye giden 15 Temmuz gazileri ve onlara destek veren şehit yakınları gerçek vatanseverdir.

Koşulsuz, hesapsız, plansız, karşılıksız vatanı için, milleti için, bayrağı için, dini için öne atılan, kanlarıyla özgürlüğümüzü bize bağışlayan, adı bilinmez, şanı duyulmaz toprak altında yatan şehitler, gerçek vatanseverdir.

Gerçek vatanseverler bu ülkenin harcıdır, temelidir, direğidir, canıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Öztürk Arşivi