Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Okullarda şiddet eğitimi

Okullarda şiddet eğitimi

Bir öğretmen öğrencilerini sorduğu sorularla test ediyor:

Arap çocuklarla karşılaşınca ne hissediyorsunuz?

Çocuklar cevap veriyor: Onları hiç sevmiyoruz, Arap çocuklarını öldürmek istiyoruz.

Öğretmen büyük bir memnuniyetle tekrar soruyor:

Gelecekte ne olacak?

Çocuklar cevap veriyor:

Büyük bir savaş olacak, Arapları öldüreceğiz, kalanlar ise bizim kölelerimiz olarak yaşamaya devam edecekler.

……..

Bu görüntüleri izlediğinizde sanırım Afrika’da, Asya’da ve dünyanın dört bir yanında yoksullaştırılan ve yurtlarından sürgün edilen insanların hangi zihniyetler tarafından ve nasıl mağdur edildiklerini anlamakta pek de güçlük çekmediniz. İşte Filistin’de çocuk yaşlı kadın erkek demeden acımasızca katleden o caniler bu zihniyetlerin ellerinde büyüyor. Ve sanırım bu görüntüleri izlediğinizde ilkelerini adalet üzerine kuran İslam’ın bütün insanlığı kuşatacak şekilde yayılmasının ve gönüllerde hayat bulmasının elzem olduğunu bütün benliğinizde hissedip, sizi hidayetle şereflendiren Rabbinize şükrettiniz…

Eğitimin bir ayağı mesleki bilgilere yönelikken diğer ayağı daima insanın kemalat özelliklerini geliştirecek ve onu beşeriyetten insanlığa taşıyacak öğelerde yer alır. Bu kapsamda yer alan eğitimin en önemli görevi ise adaleti birey ve toplumların gönüllerinde yeşertebilmektir. Şimdi o görüntüleri yeniden izleyin ve taşıdığınız sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunu yeniden sorgulayın. Zira İslam sizden sadece insan olmanızı istemiyor, aynı zamanda yeryüzünde varlık gösteren beşeriyet âlemini insanlaştırmanızı istiyor.

Siyonistler kendilerinden olmayan tüm insanları bir tehdit unsuru olarak görür ve bu insanlara karşı hiçbir merhamet hissi taşımazlar. Hahamların kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda şekillendirilmiş olan kutsalları üzerinden yürüyerek, çocuklara yoğun bir ırkçılık pompalar ve o canilerin üzerinden şiddet üretmeye devam ederler. Onlara göre Yahudi olmayan birey ve toplumların yaşam hakları yoktur, dolayısıyla onlar ya ölümü seçmeli ya da kendilerine hizmetkâr olmalıdırlar. Erken yaşlarda Tevrat eğitimine tabi tutulan çocuklar, insanlığın olmazsa olmaz şubelerinden olan şefkat adalet ve merhamet gibi duygularını geliştiremez, şiddet eğilimi ile büyürler.

Şimdi az evvel dile getirdiğim ifadelerimi tekrar ediyorum. Allah bizden sadece insan olmamızı istemiyor aynı zamanda bütün beşeriyetin insanlaştırılması için çaba göstermemizi de istiyor. O nedenle birey olarak ya da toplum olarak sorumluluğumuzu küçümsemeyip çalışmalarımıza azimle devam etmeliyiz. Buna mecburuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi