Kemal Öztürk

Kemal Öztürk

Amerika’nın en çok korktuğu gençler

Amerika’nın en çok korktuğu gençler

Amerika,

Bir mücadeleye girmiş gençlerden bileğine değil, aklına güvenenlerden korkar.

Amerika,
Kendisiyle kavgada öfkeyle hareket eden değil, sarsılmaz bir azimle ve sabırla hareket eden gençlerden korkar.

Amerika,

Her gün sosyal medyada kendisine küfür eden değil, Amerikan malı o sosyal medya sitesinden daha iyi yerli siteler yapan gençlerden korkar.

Amerika,

Meydanlarda, kamera karşısında Dolar yırtan, ABD bayrağı yakan, iPhone kıran gençlerden değil; kendi parasının değerini, kendi bayrağının itibarını, kendi yerli telefonun kalitesini arttıran gençlerden korkar.

Amerika,

Nefret, öfke, hınçla tüm Amerikalı insanlara hakaret eden, dışlayan gençlerden değil; düşmanını nokta atışıyla bulan, direk hedefe kilitlenen ve onu toplumundan ayrıştıran gençlerden korkar.

Amerika,

ABD menşeli malları tahrip eden, boykot uygulayan gençlerden değil; kaliteli yerli mallar üretip, onunla dünya pazarında Amerika ile rekabete giren ve ABD mallarını alt eden gençlerden korkar.

Amerika,

ABD malı teknoloji cihazı almayan gençlerden değil, yazılıma, yapay zekaya, siber güvenliğe kafayı takmış, dünyanın en iyisi olmak için kendini bu işe adamış gençlerden korkar.

Amerika,

Gördüğü her Amerikalıya saldırmak isteyen delilerden değil; yeni bir buluşa, yeni bir keşfe, yeni bir icada ömrünü adamak isteyen deli gençlerden korkar.

Amerika,

Kuru gürültü kopartan milliyetçi gençlerden değil; sokağındaki çöpü temizleyen, israf etmeyen, ülkesinin dağına taşına sahip çıkan, ülkesi için katma değer üreten, milletini kucaklayan asıl milliyetçi gençlerden korkar.

Amerika,

Kızgın, fevri hareket eden, saman alevi gibi yanıp sönen gençlerden değil, stratejik düşünen, planlı hareket eden, bilimi ve bilgiyi iyi kullanan, çelik alevi gibi az ama sürekli ve kuvvetli yanan gençlerden korkar.

Amerika,

Oyun, film, futbol, sosyal medya kahramanlarını kendine örnek alan gençlerden değil, Ömer Halisdemir gibi kahramanları örnek alan gençlerden korkar.

Amerika,

Klavye kahramanlarının meydan okumasından, tehdit etmesinden değil, ‘Vatan’ dendiğinde, gözünü kırpmadan canını hiçe sayan, tankın önüne yatan, mermiye göğsünü siper eden 15 Temmuz gençlerinden korkar.

Amerika,

Korkacağı gençleri iyi tanır. Korktuğunu başına getirin onun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Öztürk Arşivi