Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

İşte bu olmadı Sayın Cumhurbaşkanım

İşte bu olmadı Sayın Cumhurbaşkanım

İşte bu olmadı Sayın Cumhurbaşkanım. Siz devletin başındaki kişi olarak sokaktaki vatandaş gibi, söyleyeceğinizin yarısını söyleyip yarısını söylememezlik edemezsiniz. Ederseniz yanlış anlamalara sebep olur, yanlış kurum ve kişileri hedef haline getirmiş olursunuz. Size inananları da yanıltmış olursunuz.

Pakistan yolunda uçakta gazetecilere YÖK'ten gelen rektör adaylarından birinin karşısında "Eşi kara çarşaflı" notu olduğunu söylediğinizde ister istemez sizi dinleyen gazeteciler ve onların yazdığı haberleri okuyanlar da bu notun YÖK tarafından konulduğunu düşündü. Ne var ki, YÖKBaşkanı Teziç yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı'na gönderilen listelere kendilerinin hiçbir not koymadığını açıkladı ve bu açıklamaya karşılık siz de açıklamayı doğrulayarak, "Bilgi notunun YÖK tarafından konulduğunu söylemedim" dediniz...

İşte bu noktada herkes Cumhurbaşkanlığı makamına YÖK'ten gönderilen bir liste başka hangi makam ve kurumları dolaşıyor ki birileri o listeye not düşüyorlar? sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Bu sorunun cevabını vermek durumunda olan sizsiniz Sayın Gül. Çünkü, konuyu gündeme eksik olarak taşıyan, kafaların karışmasına yolaçan sizsiniz..

Kamuoyunun önemli bir bölümünde YÖK'e karşı bir tepkinin varlığı bilinirken ve AKPiktidarıda benzer bir tepkiyi zaman zaman dile getirir ve bu hususta Anayasa değişikliği ile birlikte yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna dikkat çekerken siz adres vermeden bir açıklama yaparsanız ister istemez YÖK'e duyulan tepki daha da artacaktır. Ben de YÖK'ün pek çok uygulamasına ve yapılan açıklamalara tepki duyanlardanım. Ancak, böyle eksik açıklamalarla yıpratılmasını da doğru bulmuyorum. YÖK'ün yanlışlarının düzeltilmesinin yolu anayasa ve yasalarda yapılacak düzenlemelerdir. Milletimiz de bu beklenti ile AKP'yi tek başına yeniden iktidar yaptı. Bu tür düzenlemelerin gündemde olduğu bir dönemde yapılan eksik açıklama ile kamuoyunda YÖK puan toplamış siz ise güç duruma düşmüş oldunuz .

Yanlış oldu Sayın Cumhurbaşkanım.

Hem kafaların karışmasına sebep oldunuz hem de haklı olduğunuz bir konuda haksız duruma düştünüz.

Şimdi yapılacak iş bu yanlış bilgi notunu sizin önünüze getiren kişi yada kurum kimlerse bunun hesabını sormanızdır.İlgililerin gereken cezaya çarptırılmasıdır. Görünen o ki, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı makamı bile yanlış bilgilerle yanıltılabilmektedir. Elbette böyle yanlış bilgilerle ilk yanıltılmaya çalışılan siz değilsiniz. Siz işin farkına varıp gereken araştırmayı yaptırmak suretiyle yanlışa düşmemişsiniz. Sizden de böyle bir davranış beklenirdi. Ancak, bu olayı medyaya açıklarken çok dikkatli olmanız gerekirdi. Yanlış adreslerin akla gelmesine imkan vermeyecek dikkati göstermeliydiniz.

Dileriz bundan sonraki açıklamalarda benzer bir hataya düşmezsiniz ve sizi yanıltmayı hedefleyen bilgi notunun sorumlularını kamuoyuna açıklarsınız. Açıklarsınız ki gereksiz yere bazı kurumlar zan altında kalmasınlar.  Elbette sadece bu bilgi notunun sahiplerini açıklamak yeterli değildir, hatta açıklamayabilirsiniz de ama mutlaka cezalandırılmaları gerekir. Devletin bazı kurumlarının bilgi toplamasını ve ilgili makamları bilgilendirmesini yadırgıyor değilim ama, yanlış bilgi verenlerin de yaptıklarının yanlarına kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Hukuk devleti olmanın şartı budur. Çünkü, bir kişinin verdiği yanlış bilgi ile pek çok insanın hayatı kararabilmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi