Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocukların sesini duyabildiniz mi? (1)

Çocukların sesini duyabildiniz mi? (1)

Yemen’de bir çocuk avucuna sıkıştırdığı yapraklarla hayata tutunmaya çalışıyor. Az ötede açlıktan sütü kesilen bir anne parmağını bebeğinin ağzına tutmuş onu teskin ediyor. Bombaların parçaladığı cesetleri toplamaya çalışan bir babanın çaresizliği var az ileride…

Filistin, Suriye, Myanmar, Doğu Türkistan ve Yemen… Ağır sınavlardan geçen masum halkların ülkesi. Yemen’de açlık var, katliam var, yoksulluk var, gökten yağan bombalar var…

Sizler israf denizinde yüzerken Yemen’de çocuklar açlıktan ölüyor, kadınlar erkekler yurtlarından çıkarılıyor ve yaşam kaynağımız adalet katlediliyor görmüyor musunuz ey Müslümanlar!

Ülkede dört yıldır devam eden savaş hayatı felç etmiş durumda. İnsanlar açlıkla mücadele ediyor, sağlık hizmetleri işlemez hale getirilmiş, kolera salgını gittikçe artıyor. Mağdurlara ulaşmaya çalışan yardım kuruluşları sınırdan geri çevriliyor.

Yemen’de çocuk katilleri, kan emici vampirler var görmüyor musunuz ey Müslümanlar?

Yemen’de çocuklar ağaç yapraklarını kemirirken sizler lüks ve şatafatlı hayatlarınıza devam ediyor ve o ateşin sizin haneye düşmeyeceğine inanıyorsunuz öyle mi?

Hadi duamdan başka yapacak hiçbir şeyim yok diyenleri anlayabiliyoruz ama ya siz siyasi politik yetkiyi ellerinde tutan zevatlar, Allah’ın dinini tebliğ etmek yerine ilmi ticari bir meta haline getiren sözde din adamları nasıl oldu da para ve mevkii sizi bu kadar sarhoş edebildi?

Büyük katil ABD ve Siyonist zihniyet Ortadoğu üzerindeki hayallerine, piyon olarak kullandığı Suudi hanedanı üzerinden ulaşmaya çalışıyor ne garip değil mi? Siyonizm’in uşağı Suudi hanedanı katliamlarını İslam kisvesine bürünerek yaptığı için bu zümrelerden daha da tehlikeli bir düşmandır. Fakat ne yazık ki İslam toplumlarının liderleri ne dik bir duruş sergileyebiliyorlar ne de bu kukla zihniyete karşı bir yaptırım uygulayabiliyorlar… Oysa Müslümanlar dünya üzerinde adaleti hâkim kılmak ve iyiliğin galip gelmesi için çaba göstermek zorundalar. “Siz insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz maruf olanı emreder münker olandan sakındırır ve Allah’a iman edersiniz” (Ali İmran, 110).

Suud rejimi ABD ve Siyonizm’in ayakçısı gibi hareket edip, onlar adına Yemen’de katliamlar yaparken nasıl oluyor da İslam toplumlarından etkin bir ses yükselmiyor? İslam ülkeleri bir araya gelip çözüm için bir formül üretmek yerine neden olaya sessiz kalıyorlar? Yemen’de yaşanan insanlık dramı Müslüman liderlerin gündeminde neden yer almıyor? Zihnimde bütün bu sorulara bir cevap ararken ötelerden bir ses işittim: Cenevre Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Akademisi uzmanlarından Annyssa Bellal, Siyonist-kapitalist güç odalarının yandaşı olan Birleşmiş Milletler yetkililerine ve dünya kamuoyu vicdanına şöyle sesleniyor: “Yemen’de sivillere yönelik saldırılar acımasızca devam etmektedir ve insani yardımlar da engellenmektedir. Yemen’de uluslararası hukuk ihlal ediliyor ve insanlığa karşı suçlar işleniyor. Yemen’deki savaş bilerek ve kasıtlı olarak unutturuluyor.”

Yemen’de savaş bütün acımasızlığı ile devam ediyor. Fakat nedense bizim mahalleden kimsenin çıtı çıkmıyor. Çok yazık

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi