Cemal Nar

Cemal Nar

Istıfıl Olun

Istıfıl Olun

“Büyüklere saygı, küçüklere sevgi” ilkesi adına, yaşı yetmişi aşmış koca koca adamların yaptığını on yaşındaki çocuklar bile yapmaz. Bu mu sizin terbiyeniz, adamlığınız, hayat tecrübeniz?
 
Bu mu sizin o meşhur “insan sevginiz”?
Beraber yaşama kültürünüz?
Konsensüs arayışınız, barış isteğiniz, insana saygınız?
Yazıklar olsun!
 
*  *  *
 
Bari biraz dik durun!
Yediniz bir halt, “yok öyle değil, bunu kastetmedim” gibi yalanların boş olduğunu görün de azıcık adam gibi lafınızın
arkasında durun bari.
Biraz cesur olun!
Bu kadar yalancı, bu kadar tabansız, bu kadar korkak hasmı biz ne yapacağız?
Cevaba bile değmezsiniz aslında. Allah sizi bildiği gibi etsin!
 
*  *  *
 
Sizi gidi salon kabadayıları sizi!
Üç alkışa uçan karakterler!
Dolduruluşa geldiklerinden bile haberleri olmayan zavallılar!
Ne komiksiniz, ne de muhatap almaya değersiniz. Sizler bu ülkede artık Kelaynak kuşlarısınız. Neslinizi korumak için özel müzeliksiniz.
Yani siz bittiniz!
O yüzden ne korku, ne heyecan, ne sevgi; hiçbir duygu ifade etmiyor, uyandırmıyorsunuz. Gidin o malum akıbete kininizle beraber!
 
*  *  *
 
Tamam, bize düşman da lazım!
Cevap verebilmek için aklımızı çalıştıracak, delil için düşündürecek, araştıracak filan.
Sizde o derinlik de yok. Bu hayatta ne işe yararsınız? Ne katkınız var topluma kin ve nefretten başka?
Kendi çöplüğünüzde ötüp duruyorsunuz. Tamam. Ama o meşum sesinizle, kibirli tavrınızla, bir fikir yumurtlayacak gibi yapmacık jest ve mimiklerle tehdide yeltenmeyiniz. Çok bayatladı, bu numaralar komik olmuyor artık.
Sizin dediğinizi aynen size iade ediyoruz: “Siz kimsiniz lan!”
 
*  *  *
 
Bu Batıcı sistem, bir zaman sizin gibi vatana millete ecnebi yetiştirdi. Bolluğunuz bu zamana kadar devleti çiftliğiniz gibi kullanmanızdandır. Yoksa bir marifetiniz yok! Kart horozların sayısı bu yüzden fazla. Ama anladınız artık, burada beleş ekmek bitti. Birisi geldi, “yok öyle bedava simit” dedi. Kininiz buradan değil mi?
 
*  *  *
 
Buyurun, Habervaktim’den duyun:
 
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Akit yazarı Hasan Karakaya'nın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayımlamıştı. O da bugünlerde yeniden gündeme gelmiş. Bu durum Mine Kırıkkanat gibi isimleri çileden çıkarmış. 
Kim bu kadın?
"Atatürk'e tapıyorum, o benim ilahım" diyen gazeteci Mine Kırıkkanat.
Yazar (!) Mine Kırıkkanat, CHP İstanbul Adayı, Ekrem İmamoğlu'nun yıllar önce yaptığı Twitter paylaşımını ortaya çıkarıp "Sana oy yok" demiş.
Buyurun okuyun:
“Kırıkkanat, İmamoğlu'nun 2015'te Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın vefatı üzerine yaptığı Twitter paylaşımını bulup altına "Salt bu tweet sizi bitirir! Oy yok" yazdı.”
Bakın da bir yazar görün!
 
*  *  *
 
Evet, sizi sevmiyoruz. Ciddiye almıyoruz. Tehdidinizden korkmuyoruz. 
Aynı kampta olmamız mümkün değil. Sizi görmek bize acı veriyor, hüzün veriyor. İyi ki başka bir kamp var da orada dine, millete, vatana, örf ve adetlere, gelenek ve göreneklere, tarihe, medeniyete saygılı kardeşlerimizle huzur içinde yaşıyoruz.
Siz de kendi kampınızda bizi görmeden yaşayın. Ama içinizdeki kini, nefreti ve düşmanlığı bastırın da ikide bir bizim cenaha dönüp kemçirmeyin. Kendi içinizde nasıl istiyorsanız öyle debelenip durun. Yeter ki bizden uzak durun. Aynen halkımın dediği gibi:
 
“Istıfıl olun!”
 
Not: O cenahta öyle cahiller var ki, “ıstıfıl olmak” tabirini küfür zannedebilirler. Kendileri için zahmet edip TDK sözlüğünden alıntı yaptım: “Bildiği gibi yapmak, kendi haline bırakmak”. (Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi