Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Seçimi beka meselesi yapmak yanlış

Seçimi beka meselesi yapmak yanlış

AK Parti ve MHP sözcülerinin her konuyu getirip ülkenin beka meselesi haline getirmeyi bir strateji haline getirmiş görünüyorlar. Özellikle her seçimin bir beka meselesi olarak takdim edilmesi ister istemez toplumun sadece kendilerine oy vermeye zorlanmasından öte bir anlam ifade etmiyor. Çünkü ülkenin beka sorununa sadece kendilerinin çözüm bulabileceğini ileri sürmeleri, diğer tüm partilerin adeta bir hainler cephesi olarak takdim edilmesini şahsen seçimleri anlamsızlaştırmak ve gereksizleştirmek olarak düşünüyorum. Çünkü ortada bir seçim varsa orada farklı taraflar olacaktır. Yarışta bu farklı taraflar arasında yapılacaktır. Ama daha baştan birileri bu ülkeyi sadece kendilerinin düşündüğünü, kendilerinin dışında kalanlara oy verilmesinin ülkenin bekasını tehlikeye sokacağı yaklaşımı ile seçim kampanyası yürütüyorlarsa, böyle bir seçim sonucunun tartışmaya açık olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hemen belirteyim ki, bu ülkede AK Parti ve MHP olduğu gibi başka partiler de var ve bu partilerin taraftarları ve bu partilere oy veren bir seçmen kitlesi de var. Eğer, kendilerinden başka partilere oy verilmesi ve kendilerinin azınlığa düşmesi ülkenin beka sorunu olarak görüyor ve bunu dillendiriyorlarsa daha baştan diğer partilere oy veren seçmen de ülkenin bekasını tehlikeye sokmakla suçlanmış olmaz mı? Bunun anlamı da bizden başkasına oy veren ülkesine ihanet eder olmaz mı? Böylesine ağır bir ithama maruz bırakılan seçmenin sandık başına gitmesinin anlamı kalır mı? Kısacası, çeşitli partiler bulunmasına karşılık ille de bize oy vereceksiniz denecekse seçime gerek kalmaz. Bu ise çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Kaldı ki, böyle bir yaklaşım ülke meselelerini tartışmak ve sorunlara çözüm araştırmak olarak nitelendirilemez.

Ülkenin bir beka sorunu ile karşılaşmaması için öncelikli olarak iktidar sahiplerinin kucaklayıcı ve birleştirici olması, seçmen kime oy verirse versin kardeş bilinmesi gerekir. Kişisel hırslar uğruna toplumu ayrıştırıcı, ayrıştırmanın da ötesine dışlayıcı bir tavır toplumda tedavisi çok zor yaralar açar. Bu bakımdan toplumu beka sorunu ile korkutarak oy toplamak mümkün olsa bile bir önceki seçimde size oy verirken bir seçmen nasıl kardeş idiyse, bu defa size oy vermemesi halinde de kardeş bilinmek gerekir. Kucaklayıcılık böyle olur.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ayrıştırıcı üslubun zararlarına her seçim yarışlarının vatanseverler ile hainlerin kapışması olarak gösterilmeye çalışılmasının tehlikelerine dikkat çekiyor. Ne var ki, iktidar da devamlarını ayrıştırma ile sürdürebileceklerini düşünenler ikazlardan ders çıkarmaya çalışmıyorlar.

Bu noktada İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada konuya yönelik değerlendirmesini kısaca aktarmak istiyorum:

“Seçim bir beka meselesi değildir. Şunu bilin ki, milleti ayrıştıran her kim olursa olsun, dış güçlere hizmet ediyordur. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bu milletin her ferdini kardeş biliyoruz.

Seçimlere cenk havası vermeye çalışanlara itibar etmeyin. Önümüzdeki seçim bir beka meselesi değil. Muhtarlarımızı, belediye başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz.”

Milleti korkutarak ülkenin iç ve dış sorunlarını dikkatlerden kaçırmaya bugün muvaffak olunsa bile sorunlar gizlenmez hale geldiğinde insanımız ve ülkemiz bundan zarar görecek, telafi zaman alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi