Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Dolandırıcılar işbaşında aman dikkat

Dolandırıcılar işbaşında aman dikkat

Kontör hırsızları, kredi kartı hırsızları işbaşında. Memleket ve insanımız ne çekiyorsa bilinen ve tanınan hırsızlık çeteleri ile bir de kontörlü dolandırıcılardan çekiyor. Bizden başka kursağına haram lokma götürme yarışına giren bir başka toplum var mıdır bilmiyorum.
Telefonla kontör hırsızlığı artık o kadar ayyuka çıktı ki, cep telefonu kullanan herkes bilmesine ve duymasına rağmen hâlâ aldananlar ve kurban gidenler var. Geçenlerde bizim Ümit Şimşek’in hanımının başına da aynı hadise gelmiş.
Ankara Çankaya Emniyet Amirliği’nden aradığını söyleyen birisi; “Hanımefendinin cep telefonundan kendi eşine küfürlü mesajlar geldiğini söyleyerek, vereceği bir numaraya telefonunu yönlendirirse kimlerin yapacağını bulacağını” söylemiş.
Ümit Şimşek’in eşi, karıncayı bile incitmekten korkan biri olunca; daha bu görüşmenin sonucunda baygınlık geçirecek hale gelmiş. Ümit Bey hemen olaya müdahale edip, karşı tarafla görüşmeye geçmiş ve tabi karşı tarafın hırsız olduğunu anlayınca telefonu kapatmış.
Bu görüşmenin ardından internete girerek; “Benzeri hadiseler var mı” diye araştırınca, geçen yıl benim yazdığım bir yazıya rast gelmiş ve yazıyı okuyunca, meselenin tamamen dolandırıcı işi olduğunu öğrendiklerinde ailece rahat etmişler.
Dün de benzeri bir elektronik yazı aldım. Kazaya kıl payı uğramaktan kurtulan bir yurttaşımız, başına gelenleri anlatmış. Kısaca şöyle:
Cep telefonumdan Z. Çelik diye biri aradı. İsmimle hitap ederek; ofis dışına çıkmamı ve çok önemli bir konuda görüşme yapmak istediğini, meseleyi kimsenin bilmemesi gerektiğini ifade etti. Ben de öyle yaptım ve dışarı çıktım. Karşı taraf anlattı.
T.C kimlik numaramın ve cep telefon numaramın bir örgüt tarafından internet üzerinden tespit edildiğini ve benim adıma 9 adet sahte kimlik düzenlendiğini ve birçok bankadan yüksek meblağlarda kredi çekildiğini ifade etti. Hatta bazı olaylarda kullanılabileceği şüphelerinin olduğunu da söyledi.
Bu sırada arka fonda da polis telsiz sesi geliyordu. Ayrıca, T.C. kimlik numaram kullanılarak diğer operatör (AVEA, VODAFONE)'dan hat alındığını ve benim vereceğim kimlik bilgileri ve adres bilgilerim ışığında, bu şahısların yerlerini ve kredi kartlarının iptalini gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Şu anda Sivas ve Gaziantep’ten bu numaralara ait sinyallerin uydu üzerinden alındığını ve takip edildiğini anlattı. Benim acilen kendi iyiliğim ve güvenliğim için bir an önce kendisine istediği bilgiyi vermem gerektiğini söyleyip, talebini ısrarla yineliyordu.
Ben kendisine şu soruyu sordum: “Sizin emniyette çalışıp çalışmadığınızı nereden bileyim” dedim. Verdiği cevapta; Ankara Mamak /Gizli istihbarat servisinden 6211.. sicil numarasına sahip Z. Çelik, olduğunu ifade etti. Ben kendisine tekrar, “Şu anda ofis dışındayım, bu bilgileri not etmem lazım, bu yüzden ofise dönüyorum,” dedim ve ofise geldim.
Söylediği bilgileri not ettim. Bu sırada kendisi; “Halil Bey biz sizi gün içersinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne aldıracağız” ifadesini kullandı ve telefonu kapattı. Ben hemen 155 polis imdadı arayarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün telefonunu isteyerek, dolandırıcılık masası ile görüştüm ve durumu anlatım.
Emniyet yetkilileri de; gün içerisinde 100 kişinin bu şekilde aranıp, kimlik bilgilerine ulaşmak istediklerine dair çok fazla şikâyet aldıklarını, maalesef böyle aranan vatandaşlarımızdan pek çoğunun da mağdur edildiğini ifade ederek şu uyarıyı yaptılar.
“Lütfen çevrenizde bulunan herkesi uyarın, bu ve benzeri şekilde telefonla arayan kişilere kimlik bilgileriniz hakkında bilgi vermeyin. Emniyet teşkilatı veya diğer resmi kurumlar, cep telefonlarıyla arayarak mesai yapmazlar. Böyle bir çalışma şeklimiz yoktur.”
Evet, böyle hadiselerin artık bittiğini zannediyordum, çünkü çok sayıda hokkabaz yakalanmıştı. Demek ki, mantar gibi yine bir yerlerden bitmişler. Efendim özellikle kontörlü cep telefonlarına aldırış etmeyin. Emniyet yetkililerinin de dediği gibi, devlet cep telefonuyla üstelik de kontörlü telefonlarla mesai yapmayacak kadar güçlüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi