Büyük çapta oyunlar

Büyük çapta oyunlar

Avrupa’nın ‘Hasta Adam’ı, bugün yeniden dünyada söz sahibi oludu. 2 milyarlık İslâm âlemi’nin lîderi olma yolunda... Süper devlet ABD, Irak konusunda Türkiye’yi önemsemek ve hesaba katmak zorunda... Türkiye: “Irak’ın bütünlüğü bozulmasın” diyor. Halbuki ABD onu parçalayıp yutmaya çalışıyor. Irak’a komşu bütün ülkeler, (Kürtler hariç) bütün yerli etnik unsurlar Türkiye’yi destekliyorlar. İsrail’in tavsiye ve telkini ile ABD Irak’ın bağrına Bağımsız Kürdistan gibi müthiş bir bomba yerleştirmek sevdasında.
Ama başarılı olamayacak. ABD Talabanî’yi kukla Irak devletinin başına oturttu. Barzanî’ye de Bağımsız Kürdistan devleti kurma sözü verdi. Birbirlerinden nefret eden bu iki Kürt lîderi güya böylece barıştırmış oldu. Türk ordusu da PKK’yı bitirme azminde.
Kuzey Irak’a sığınan PKK’lılar kendi inlerinde vuruluyorlar. Barzanî hâlâ akıllanmıyor. Dünya kamuoyunu etkilemek için yalan söylüyor. Türk ordusunun nice köyleri yerle bir ettiği ve nice sivillerin öldüğünü iddia ediyor. Tabiî ki bu yalanları tutmadı. ABD sözcüleri “PKK terörist bir örgüttür. O örgütün yok edilmesi için Türk ordusuna destek verilecektir. Ve bu sorun, ABD, Türkiye ve Irak arasında makûl bir çözüme ulaştırılacaktır” dedi.
Bu açıklama, Barzanî’nin kafasına dank etti. Gözden çıkartıldığını, Saddam ve diğerleri gibi feci bir felâkete doğru sürüklendiğini anladı. Büyük bir çaresizlik içinde, Bush’un şahsında ABD’ye ahlakî ve etik değerlerden bahsetmek zorunda kaldı. ABD’nin Irak’ı işgal etmesi ve hele orada devamlı kalması bir çok dünya devletlerinin de hoşuna gitmez. Almanya öncülüğündeki AB el altından ABD ile rekabet halindedir. Japonya hem ABD’ye, hem de AB’ye karşıydı. çin devi şimdilik ekonomik açıdan bütün dünyanın korkulu rüyasıdır. Rusya demokrasi zokasını yutmuştur. çin’den korkuyor, ABD ile de karşı karşıya gelmek istemiyor.
Türkiye Asya’nın en batısında, Avrupa’nın da en doğusundadır. İlahî adalet bize dünyayı dengede tutma görevini nasip etmiş. Şimdilik o kutsal görevimizi en hassas şekilde yerine getiriyoruz. İslâm âleminin lîderi olmak yolundayız, inşallah... Tam 1,5 asır yüzümüze gülmeyen kader, bize yeniden cihangirlik kapısını açtı. Haçlılar kendileri için bir facia olan bu silkinişi kabul edebilirler mi?
Onun için olmadık bir oyuna başvurdular. Dünyanın en doğru haberlerini vermekle tanınmış olan İngiliz BBC radyo ve televizyonları bir haber yayınladılar. Sayın Başbakanımız “PKK’lılar derhal, kayıtsız şartsız olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim olsunlar. Eline silah almamış, adam öldürmemiş, suç işlememiş olan bütün PKK mensupları Türk yargısına ve adaletine güvensinler. Bu fırsatı kaçırmamak için dağlardan düze insinler. Yargı tarafından aklandıktan sonra, meşru ve yasal platformlarda demokratik yoldan mücadelelerine devam etsinler” demişti ya... İşte BBC gerçeği ve ileriyi apaydınlık görebilen bir devlet adamının anacak söyleyebileceği, Sayın Başbakanımızın sözlerini çarpıtma yoluna saptı.
Bu konuda aziz kardeşim Hasan Karakaya bir yazı yazacak olsaydı. Emînim ki: “Ne kadar kaynatılsa sirkeden olmaz şeker; Cinsini ...diğim cinsine çeker” diye başlardı. Yüreğimizi de soğuturdu. Dünya çapında şöhret olan Kemal Güler ve Yalçın Turgut Balaban gibi karikatürcü kardeşlerimiz de iki fırça darbesi ile BBC’yi paçavraya çevirirlerdi.
İşte biz böyle bir gazeteyiz. En mülayim büyüğümüz, uyduruk basın kuruluşlarını tanımaz. Bizler de dünyayı takmayız. Ne mi diyor BBC? Güya ABD Başkanı Bush, sayın Başbakanımıza “PKK yetkilileri ile bir masaya oturarak, terör sorununa kendi aranızda siyasî bir çözün bulma hususunu düşünün” diyesiymiş.
Yok böyle bir şey. Daha 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız “PKK’nın kökü kazınıncaya kadar terörle mücadelemiz sürecektir” dedi. Sayın Başbakan o haberi daha yayınlandığı gün yalanlamıştı. ABD Dışişleri Sözcüsü de Sayın Başbakanımızı doğruladı.
BBC, haberi, Talabanî’nin desteklediği bir azınlık gazetesinden aldığını söylüyor. Demek ki haberin doğruluğuna kendileri de inanmamış.
Talabanî küstahı cami duvarını pislettiğinin farkında mı? Bunun cezası çok ağır olur. Bizden söylemesi... Saygılarımızla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi