Cemal Nar

Cemal Nar

Tehlike geçmedi

Tehlike geçmedi

Evet, tehlike maalesef devam ediyor. Yalanın, hilenin, talanın, entrikanın, terörün merkezinin saçtığı yoğun radyasyon tehlikesi üstümüze başımıza hala dökülüyor. Allah İslam coğrafyasını bu yakın tehdidin kötü akıbetinden muhafaza eylesin.

Sadece bizim değil, kendi halkı da dâhil olmak üzere dünyanın başına bela olan Bush, “Haber Vaktim”den okuduğumuza göre, fitnesini gittiği her yerde sürdürmekte, kardeş halkları ve ülkeleri birbirine düşürmeye çalışmakta, oluk oluk akan Müslüman kanlarının ırmak olarak akıp kaynağını bir demlik kurutmasını istemektedir.

habervaktim başlığı güzel seçmiş: 'Nükleer tehdit' tutmayınca...

ABD Irak’a da nükleer silahlar var diye girmişti değil mi? Girdi ama bir şey bulamadı. Peki, özür mü diledi Irak’tan ve dünyadan? “Biz boşu boşuna bu kadar kan döktük, masum babaların, zavallı anaların, biçare yavruların canlarına kıydık, bu kadar evler yıktık, mamureleri harap ettik, çarşı pazarları yaktık, yolları köprüleri tahrip ettik, okulları bombaladık… Hepsi boş bir yalan üzerineymiş. İstihbaratımız bizi yanıltmış. özür dileriz” mi dediler. Tazminatlarını fazlasıyla ödeyerek ülkeyi terk mi ettiler?

Afganistan’da ne yaptı ABD? Neyi halletti? Halkın hangi sorununu çözdü? Bize göre hiç. Ama ona göre çok şey. Mesela bir müstakbel İslam Devletini bitirdi.

Bir de Guantanamo var yüz karası…

Haysiyet ve şerefli bir insanın ve bir ülkenin sadece Guantanamo gibi bir suçu, bir ayıbı olsa, yeryüzünde kimsenin yüzüne bakamaması için yeter de artar bile…

Şimdi aynı yalanları, istihbarat oyunlarını İran için tezgâhladı, ama tutmadı. İnsanlık zarar gördüğü delikten bir kere daha sokulmak istemedi. Nükleer enerjinin insanî amaçlı olduğu belli oldu.

Ama ABD niyetinden vaz geçmiyor. Kurt kuzuyu yemeye niyetli ya… Bir bahane bulacak.

Yeni bahaneye dikkat çekilmiş haberde: “Bush, İran hakkında sürdürdüğü 'nükleer tehdit' propagandasını, 'Onlar teröristlere destek veriyorlar' olarak değiştirdi.
ABD Başkanı George Bush, "İran'ın faaliyetlerinin dünya güvenliğini tehdit ettiğini" söyledi.”

Teröre destek vermek ha!...

Sen değil misin PKK’nın İran versiyonu olan PEJAK’a açıktan destek veren? Her türlü silah ve lojistik destek veren?

İran’a karşı sözde “Halkın Mücahitleri”ni açıktan destekleyen?

Türkiye’nin, teröre destek verirken suçüstü yakaladığı suçlu sen değil misin?

PKK’lıların üstünden çıkan silah ve patlayıcılar senin değil mi?

“Efendim, onlar kaybolmuşlarmış”…

Hadi oradan!

Biz Dışişleri Bakanlığı gibi nazik olmak zorunda değiliz senin gibi bir mücrime karşı.

Ya kandil dağına inip çıkan helikopterler ve ABD subayları neyin nesi?

Düpedüz yalan söylüyorsunuz.

Suçunuzu bastırmak için bugün Türkiye ile iyi ilişkilere ve istihbarat vermeye mecbur kaldınız. Peki, dün nerdeydiniz? Sizinle “stratejik işbirliğimiz ve ortaklığımız” bugün mü başladı?

Terörü kınamak, dünyada en son size düşer. Siz, yani ABD ve İsrail’e. Hatta hiç düşmez size terörü kınamak Pişkinliğin de bir haddi vardır yahu…

Haberin devamında şunları okuyoruz: “Ortadoğu ziyaretinin 5. gününde Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'de yaptığı konuşmada Bush, "İran'ın faaliyetleri, tüm ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor" dedi ve İran'ın terörizmi destekleyen ülkelerin başında geldiğini belirtti. ABD'nin Körfez'deki dostlarının güvenliği konusunda önceden verdiği sözü hatırlatan Bush, "ülkesinin çok geç olmadan bu tehlikeye karşı dünyadaki dostlarını bir araya getirdiğini" söyledi.”

Tüm ülkeleri şu an fiili olarak tehdit değil, bizzat teröre bulayan Bush’un başında olduğu ABD’dir. ABD Müslümanların dostu değildir. ABD İslam düşmanlığının adıdır aynı zamanda.

Kaldı ki İran bölge ülkelerini tehdit ederse, bölge ülkeleri bir araya gelerek kendisini korur. ABD’ye düşmemiştir bu işler.

Bush en son fitnesini İran halkına seslenerek yapıyor: "Sizin isteklerinizi dinleyen, yeteneklerinize saygı gösteren ve aileleriniz için daha iyi bir hayat kurmanızı sağlayabilen bir rejim altında yaşama hakkınız var. Ne yazık ki hükümetiniz bu şansları reddediyor ve komşularınızın barış ve istikrarını tehdit ediyor.”

Duydunuz mu?

İran halkının iyi bir rejim altında yaşama hakları varmış.

Neymiş İran’ın iyi olmayan rejimi?

İslam Cumhuriyeti.

Peki, önerdiği neymiş?

Irak’a götürdüğü demokrasi…

Ayıkla pirincin taşını.

Hele hele en son söylediği bir söz var ki, bırakın soğuktan donan İranlıları, bizi bile bir hayli güldürdü: “ABD Başkanı Bush, "İran halkının özgürlük ve adaleti savunan bir hükümete sahip olacağı bir günün geleceğini" belirterek, "O gün geldiğinde ABD'den daha iyi bir dostunuz olmayacak" diye konuştu.” (https://www.habervaktim.com/haber1.php?id=5446)

O gün geldiğinde…

O gün hangi gündür dersiniz?

Herhalde yeryüzünde hiçbir müslümanın kalmadığı, herkesin Hıristiyan olduğu olduğu gün.

Adam doğru söylüyor: “O gün geldiğinde ABD'den daha iyi bir dostunuz olmayacak"

çok beklersin sen; o gün asla gelmeyecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi