Necati Özfatura

Necati Özfatura

Diasporanın “4 T hedefi”

Diasporanın “4 T hedefi”

1915’te Ermenilerin yaşadığı tehcirdir ve asla soykırım değildir. Osmanlının güvenlik önlemidir. Bazı tarihçilere göre, bu tehcir ile Ermeni soykırımı önlendi. Çünkü Ermeni komitacıları Rus ordusu ile iş birliği yapması bir yana Van başta olmak üzere Müslüman köyleri ve kentlerinde katliam yapıyorlardı. Ermenilerin Müslümanlara yaptığı katliama karşı silahlanan ve teşkilatlanan Müslümanlar intikam hissi ile suçsuz Ermenilere zarar verebilirdi.
ABD’deki Ermeni lobisi, ABD ile ilişkilerimizi koparıncaya kadar Terör-Tanıma-Tazminat-Toprak talebini amaçlayan “4 T Projesi”nden vazgeçmeyecektir. 1974’ten sonra ASALA terör örgütü başta olmak üzere Ermeni terör odakları, sözde Ermeni soykırımını dünyaya duyurmak için pek çok diplomatımızı hunharca katletti. ASALA, Fransa’da Fransız halkına bir eylem yapınca terör sona erdi ve ikinci safha yani “Tanıma” işi başladı. Pek çok ülke Ermenilerin bu oyununa geldi. Bazı ABD eyaletleri sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Ama asıl hedef ABD’nin tanımasıdır. Çünkü ABD ve Ermenistan Lozan’ı tanımıyor. Fransa soykırımı tanımıştır. Fakat Ermeni diasporası Fransa’da tazminat davası açamaz çünkü Fransa Lozan’ı tanımıştır. Üçüncü hedef tazminat davası açarak, Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkum etmektir. Dördüncü ve son hedef toprak talebidir. Osmanlı Sultanının tasdik etmediği Sevr Antlaşması, Anadolu’da bazı illeri Ermenilere peşkeş çekmişti. Toprak talebinin ardında Hazar Denizi-Karadeniz-Akdeniz arasında Büyük Ermenistan kurulması hayali vardır.
Orta Doğu’nun eski sahibi Osmanlıdır. Türkiye, Lozan’a göre Osmanlının vârisidir. Osmanlının borçlarını Türkiye’ye ödettiler. Orta Doğu’da ve Avrasya’da giderek güçlenmektedir. Türkiye’nin önünü kesmek için Ermeniler geçmişte olduğu gibi bugün de ABD ve AB tarafından kullanılmaktadır. Rusya, Kafkasya’da soykırım yaptığı halde neden kınanmıyor? Çünkü güçlüdür. Sözde Ermeni soykırımı Türkiye’ye karşı şantaj olarak kullanılıyor. Türkiye güçlü olursa ve nüfusu 100 milyonu aşarsa bu şantaj sona erer.
Dış politikanın en değerli uzmanı S. Kamran İnan’a göre: “Soykırım şantajı Haçlı Seferlerinin siyasal versiyonudur... Güçlü olabilirsek bu politikalarını sürdüremezler...” Obama’nın “Büyük Felaket” (Meds Yeghern) tabirini kullandığı, 1492’de 27 milyon olan Kızılderili nüfusunun 1892’de 1.5 milyona düşmesidir. Acaba neden?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi