Metin Hasırcı

Metin Hasırcı

Akyazı’da yenilenen seçim

Akyazı’da yenilenen seçim

Bu haftaki yazımız hareketliliğimizden dolayı, birkaç yaşanmışa işaret edecek. Nereden başlayayın derken evvelâ bir geçmiş olsunda karar kıldım. Bizim sevgili Serdar Arseven Bolu civarında ailecek içinde oldukları arabalarında ucuz atlattıkları bir kaza yaşamışlar. Vakit’de geçmiş olsun ilânını okurken muttali oldum. Gazetemizin merkezinden Rıfat arkadaşımı aradım. Vaziyeti sordum. Teselli etti. Vahim bir şey olmadığını söyledi. Kendisinden temin ettiğim Serdar’ın telefonuna ulaştım. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ailece yaşadıkları kaza’nın birkaç sıyrıkla geçirmelerine şükrün içinde olduğunu hissettim. İlânı okumadan evvel C.tesi günkü yazısını okuyordum. Serdar diyordu ki: “Tepkileri özetleyen şöyle bir mesaj mesela: Sevgili Arseven, domuz etini kasaplık et hüviyetine sokmayı kabul eden… Homoseksüelliğe prim veren… Zinayı suç olmaktan çıkaran… Böylesine ılımlı bir iktidar döneminde bile Türkiye’ye hazımsızlığını gösteren Avrupalı sapıklar, dinimizi ve bayrağımızı değiştirmedikçe bizi kabullenmeyeceklerini her vesileyle gösteriyorlar!.. Kim, ne motivasyonundan bahsediyor! Kim bu büyük ülkeyi, AB’ye mahkûm edebilir!..” şeklinde tepkisini gösteren mesaj sahibine Evet, AB motivasyonu çıkar yol değil cevabını veriyor.. Buradan anlaşılan da SP ile AKP çekişmesi seçmenin parlamento içi muhalefetten memnun olmadığını, AKP’yi durdurup, çekip çevirecek gücün SP, dolaysıyla Milli Görüş olduğuna bir defa daha kani olmak niyetinde olduğunu gösterir yukarıdaki bir Milli Görüşçü olduğunu sandığım mesajı gönderen zat.
AKYAZI SEÇİMİNİN YENİLENMESİ
29/Mart/2009 mahalli idareler seçimlerinde Akyazı’da Belediye Başkanı seçimini üç rey farkla kazanan AKP’nin, 11 oy’un usulsüz olarak kullandırılmasının seçim sonucuna müessir olduğu, SP’nin itirazı sonucu Yüksek Seçim Kurulu’nda “29/03/2009 gün ve 529 sayılı kararımızda yer alan esaslar çerçevesinde 07/06/2009 tarihinde yenilenmesine(..)28/04/2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi” demekte. Elimdeki “Seçim neden iptal oldu?” başlıklı yazıda yer alan şu hususa da dikkati çekmek isterim: “1077 no’lu sandıkta yapılan sayım neticesinde AKP’nin 67, SP’nin 72 oy aldığı SP’since yapılan itiraz sonucu tüm sandıklarda yapılan itiraz sonucu yapılan sayımda söz konusu sandıkta AKP’nin 60, SP’nin 83 oy aldığının tespit edildiği ancak Belediye başkanları oyları ile Belediye Meclis üyeliği oylarının tutanağa ters yazıldığı bu durumun ortaya çıkarılması neticesinde AKP’ce İl seçim kuruluna itiraz ettiği ve sayım işlerinin durdurulması yapılmış. Netice de seçimin iptaline, 7/6/2009’da yenilenmesine karar verilmiş.”
Beyoğlu SP İlçe Başkanı; Yaşar Kangel evlâdımız C.tesi akşam saatlerinde Ağabey dedi, yarın Akyazı’ya seçimlere gidiyoruz, teşkilat başkanımız Ahmet Kaya ve Adem Tarakçı da var; yanımızda görmek isteriz. Dediğinde, evimin kapısında sabah muntazırım. Cevabıyla evet’i bastırdım. Ve tam saatinde geldiler ve yola koyulduk. Saat 11.00 civarında arabayı durdurduğumuzda Akyazı ilçe binamızın bulunduğu alana gelmiştik. Akabinde Kadıköy’den sevgili Metin Güven dostumun başta olarak Emre Bey, birkaç arkadaşımız da gelmişler ki, Çekmeköy İlçemizin temsilcisi kardeşlerimiz de geliverdiler. Halil Mert Yarbayımı sordum. Düzce’deler öğle sonrasında gelecek dediler ve geldi sevgili kardeşimiz. Yaşar Kangel kardeşimiz de, Salı günü yine Akyazı’ya gelmiş esnaf ziyaretlerinde bulunan kardeşlerimize iştirak etmiş olduğundan adeta bu şirin ve güzel yerlerin yabancısı olmaktan çıkıverdik.. Kime sorsam ümitvar idi. Biz Sakarya üniversitesine bağlı Yüksek okulun bulunduğu ve yedi seçim sandığının bulunduğu alana gittik. Öğle saatini yakın bir zamandı. Sandıkların başında seçmen pek yoktu. Kulağımıza gelen sabah serinliğinde %50’yi aşan bir katılım olmuş. Tenhalık da olduğundan pırıl pırıl okulun koridorlarında kendimi bir sandığın bulunduğu sınıfın kapısında buldum. Tabii içeri girmedim. Kapıda bir genç sakallı, yazlık bir elbise giymiş fakat kederli bakışlarla bakınıyordu. Efendim; CHP ve diğer partiler herhalde kanaat getirmişler ki, burada SP ve AKP varlar. Bunlar kozlarını paylaşacak deyip seçimi boşlamışlar diye söz geçiyordu. Bunun doğruluğunu tahkik için evlâdım dedim, iştirak nispeti yüksek mi dediğimde, hiç beklemediğim bir cevapla irkildim. Çünkü bana son derece kızgın bir yüz ve kaba bir şekilde, “ayıp ayıp, niçin ta İstanbul’dan buraya geliyorsunuz? Biz seçimden sonra da burdayız kardeş kardeş geçineceğiz. Siz niçin gelip tahrik ediyorsunuz?” Dediğinde kendimi tutarak beni tanıyor musun evlâdım? Dedim. Hayır dedi. O zaman bu sözleri niçin söylüyorsun bana dediğimde, siz SP’lisiniz dedi. Doğru ben dâima yakamda SP rozetini taşırım. Sadece ihrama takmam. O bakımdan genç doğruyu söylüyor da, tahrik nereden çıkıyor onu merak ettim. Ve ben Vakit gazetesinde yazıları yayımlanan Metin Hasırcı dedim. Olsun ne olacak dedi. O sırada başı örtülü bir bayan yanımıza geldi bana Hocam çok yorgunuz ne olur bize çatmayın dedi. Şunu anladım ki, Türkiye çok büyük değişime maruzdur. Ve bu değişim hayra dönük değildir.
Bu arada bir emniyet âmiri okulun dışında bizler otururken yanımıza geldi arkadaşlarımıza görevli olup olmadıklarını sordu. Her biri ceplerinden çıkardıkları sandık müşahidi olarak tespit olunmuş kartlarını gösterdiler. Oy verme işleminden sonra ben hariç bütün kardeşlerimiz görevlendirildikleri sandıklardaki vazifelerini ifa ettiler. Yalnız başkan seçimi olduğundan olmalı ki bir sandık hariç kırk elli dakika içinde tamamlandı sadece biri, bir saati aşan zamanı kapsadı. Bulunduğumuz sandıklar AKP’li başkan adayının ikametgâhının bulunduğu yermiş. Emre evlâdımızın sayımında bulunduğu 1034 numaralı sandık: Seçmen sayısı: 302 Kullanılan 254; akp 180, sp 65, mhp 3, boş 2. 1037 nolu sandık ise geçerli oy 231; akp 169, sp 56, mhp 4, chp 1, dsp 1, görülen MHP’nin ya sandığı boşladığı yahut da AKP’ye yardımcı olduğu varsayılabilir.
Her şeyden evvel ilçeye geldiğimizde bize büyük teveccüh gösteren sayın ilçe başkanı ve herkese buradan teşekkürü borç biliyorum. SP’si bu seçimde oylarını Sayın Turan Alçelik’in neticeyi ilân açıklamasında vurguladığı %25’i bulan rey artırışımıza dikkat çekmesi hem teselli hem de ümit var olma hususunda pek isabetli yaklaşımdı. AKP’nin de reylerini üçbin civarında geçen seçime nazaran yükseltmesi, Akyazı ahalisinin kendilerini ya SP’nin yahut AKP’nin idare etmesini arzuladığını ortaya koyarken, meclis içi muhalefetin yetersizliğinin, AKP’nin şu mayın kanununun çıkarılmasında da uyanmayan seçmene, torunlarımızın elli yıl sonra İsrail’le komşu olmamış bir Türkiye olmasını temenni etmesi ne kadar samimi olur? Numan Bey’in söylediği gibi; aklıselimin yolu Cumhurbaşkan’ı Sayın Gül’ün kanunu veto etmesiyle aksi taktirde CHP’nin Anayasa mahkemesine uzanmasıyla bulunabilir. Fiemanillah. Mühim bir not: Saadet Partisi Sancaktepe İlçesi 1. olağan kongresine bizi dâvet eden İlçe Başkanı Sayın A.Kadir Arslan Bey'e teşekkür ederken, Milli Görüşçüleri bekleriz. Târih ve Yer: 14/06/2009 târihinde Pazar günü 09.30'da Anadolu Düğün Salonu Yenidoğan Merve Mah. Mimar Sinan Bulvarı 105 Sancaktepe/İst.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Hasırcı Arşivi