Metin Hasırcı

Metin Hasırcı

SP ilçe divanı,AGD’nin konferansı

SP ilçe divanı,AGD’nin konferansı

Geçtiğimiz Çarşanba akşamı, Sancaktepe SP’nin İlçe divanı vardı.
Bizi de, siyasi konuşmacı olarak davet etmişlerdi. SP İl hatibi oluşumuzun bunda rolü olduğunu hatırlatırım. İlçe başkanı Hikmet Yücel Bey’in ilk konuşmasıyla açılan divan raporların okunmasıyla devam ettiği sırada salona göz attım yaş ortalaması otuz civarını gösteriyordu. Eskilerden çok az kişi bulunuyorsa da, onlar da birer sadakat abideleriydi.
SP’den, AKP’ye gidenlerin, eski günleri aradıklarını sanıyorum. Galiba liberaller mahallesinde öyle divanlar falan yok dolayısıyla kucaklaşmalar yerine, uzaktan selamlaşmalarla iktifa ediyorlar olmalı.
Sancaktepe ilçesi iyi bir gelişme göstermektedir. Doğrusu geçen beş sene daha önce kaybedilmiş 12 senenin acısını çıkardığını imar bakımından kabul ederken, sabık başkan Kemâl Bey’e, Sarıgâzi adını muhafazaya çalışın, yoksa o mubarek zatın hışmına uğrarsınız demiştim. Akıbet aday gösterilmemek şeklinde geldi.
Ancak imar açısından başarılı olduklarını memnuniyetle söylerim de, şâibelere bir şey diyemem.. SP’si sanıyorum gelecek divanından sonra Sancaktepe’de müthiş bir arazi çalışmasına girecek görünüyor.
Cumartesi günü akşam Dr. Şerafeddin Kalay Hoca’nın “Örnek Nesil” konferansında ashab efendilerimizin, sadakat, fedakârlık, cömertlik gibi vasıflarını nefis bir Türkçe ile ve avazı bülend ile yaptığı konuşma hazirunu pek müstefit etti. AGD Ümraniye başkanı Mehmed Şahin Bey bizi değerli aile efradının da içinde bulunduğu arabayla fakirhaneme taşıdı.
Müteşekkirim.
Pazar sabahı mesaim sabah 4.30’da başladı. Beylerbeyi’ne gidip, sabah namazı akabinde değerli büyüğüm Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun Esenler SP ilçesinde sabah kahvaltısı ve akabinde sohbette bulunacağını evladım kadar sevdiğim Vezir Mehmed Başar’dan öğrenmiştim. Sayın Bakanıma mülaki olduk. Yola çıktık.
Esenlere giderken sevgili Vezir’i de almak suretiyle kumpanya tamamlandı. Salonda boş sandalye yoktu. Adeta çok büyük bir ailenin sevinçli günü yaşanıyormuş gibi mütevazı bir kahvaltıyla sayın bakanımın, iman, aksiyon, samimiyet ve fedakârlık ve de dâvanın 1969’daki ilk yolcularının yedi kişinin adını tabii başta Erbakan Hocamız olarak vefat etmişleri rahmetle anması, yaşayanlara hayırlı ve sağlıklı ömürler dilemesinin de yer aldığı konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
Oradan Üsküdar kongresine geldik.
Gelecek hafta İnşaallah oradan da söz ederiz.
Fiemanillah.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Hasırcı Arşivi