Necati Özfatura

Necati Özfatura

Gelişen ülke; Türkiye

Gelişen ülke; Türkiye

Ekonomik açıdan “Notu 2 kademe artan tek ülkeyiz. Bütçe açığı yüzde 11.5’ten yüzde 1.8’e düştü.” (Ali Babacan) Bütçenin yüzde 17’si GAP’a ayrıldı. GAP 2013’te bitecek. Türkiye’nin kişi başına reel GSYH değeri 2002’de 28 iken 2008’de 47’ye çıktı. AB’de doktor sayısı azaldı. Yaşlı nüfus masrafı arttı. Bu konuda Türkiye’de sağlık turizmi gelişebilir.
Türkiye’nin, komşuları ve diğer ülkelerle “sıfır ihtilaf” hedefi adım adım gerçekleşiyor. Talabani bile “Şiilerin İran’ı varsa bizim de Türkiye’miz var” demektedir. 6 Eylül 1955’te İstanbul’da Yunanistan Başkonsolosluğunda görev yapan Yunan politikacı Byron Theodopoulos “Türk-Yunan ilişkilerinde dün ve bugün” konulu ifadesinde “Mazideki savaşları artık geride bırakalım” demiştir. Rusya’nın Kommersant gazetesi Rusya’nın Almanya ve İtalya’dan sonra 3. ortağı Türkiye’nin olduğunu yazmıştır.
Makedonyalı bir sanatçının itirafı: “Türkler Balkanlar’da 550 yıl kaldı. Her gün 1 Yunan, 1 Sırp, 1 Bulgar ve 1 Makedon’u öldürseydi Balkanlar’da Hıristiyan kalmazdı...”
2009 küresel krizde Türkiye’de çökme olmadı. Çiller ve Ecevit iktidarındaki krizlerde çökme oldu. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ultrich Zachau: “Türkiye hızla toparlanıyor. Büyüme yüzde 3-4 olur...” 2009’da Türkiye hava yollarından 85 milyon yolcu geçti. 2 yıl sonra 100 milyon olur. Turizm sektörü 2009 yılında yüzde 4.3 daralırken Türkiye’de 2.81 arttı. Türk Hava Yolları 2009’da 25 milyonun üzerinde yolcu taşıdı. Avrupa’da 4. oldu. 2010 hedefi 30 milyon Ar-Ge yatırımları ile ilaç ihraç eder olduk.
“Türkiye’nin yeni yeni önü açılıyor. İkinci sınıf ülke olmaktan kurtulma imkânına kavuşuyoruz. Bu sadece bizim için bir imkân değil. Belgrad’dan Çin Seddi’ne kadar mazlumların ümit kapısıdır.” (Mehmed Niyazi)
“Anadolu Türkü güçlü olursa Türk ve İslam Dünyası ezilmekten kurtulur. Zayıf olursa Türk ve İslam Dünyası Hıristiyan Batı’nın sömürgesi olur. Hatta postallarının altında ezilmeye mahkum olur.” (Seyyid Ahmed Arvasi)
AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Gunter Verheugen: “Dünya siyasetinin gelişimi, Türkiye’ye ne kadar ihtiyacımız olduğunu tüm Avrupa Birliğine kabul ettirecek.” Uluslararası kuruluşlara göre 2010’da AB’de en çok büyüyen 1. ya da 2. Türkiye olacak. Havacılık sektörü dünyada yüzde 5, Türkiye’de yüzde 30 büyüdü.
Türkiye’nin yeni hedefinin “3T formülü” (Tarım, Turizm, Ticaret) gelişmesi böylece güçlü ekonomi güçlü Türkiye’nin oluşmasıdır...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi