Muhsin Meriç

Muhsin Meriç

Firavunizm çökerken...

Firavunizm çökerken...

Mısır’da gerçekleştirilen Sisi-soslu kanlı darbeye Türkiye’nin büyük bir kesimi doğru ve ilkeli bir duruş sergileyerek karşı çıktı ve farklı şekil ve tonlarda tepkisini gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Hatta denilebilir ki meş’um ‘Gezi Koalisyonu’ bile çatırdadı; ‘Birleşik Esed Çetesi’ ise henüz dimdik ayakta ama çöküşü yakındır!

İran-fonlu Esed muhiblerinin veya septik sözde direniş eksencilerin ‘Adeviye Ruhu’ karşısında tövbekâr olmalarına diyecek bir şey yok; ancak tebrik eder, kardeşlerimizi bağrımıza basarız. Muannidleri de Allah’a havâle ederiz.
Bu sözlerime “Ağır olmadı mı?” diye sitem edenlere Suriye’nin, Mısır’ın şehidlerini, Suriye’nin çalınan istikbalini, Mısır’ın kırılan hayallerini, Türkiye’nin toprağa düşen fidanlarını, bölgedeki kirli ittifakların aktörlerini ve daha birçok mazlum Müslüman yurdunu gösterin! İnsafı olana yeter!  Yetmeyene insaf etmeyin lütfen!

SABİKÛN OLMAK KOLAY DEĞİL!

Her devrin Firavunları olduğu gibi elbette Mûsâ’ları ve onlarla birlikte cihad eden ve ümmete pişdâr olan ‘Sabikûn’u da vardır. Onlar olmadığı vakit kıyamet beklenebilir.
Bereket versin bugün hem rahle önünde hem rıhle başında, hem mescidde hem meydanda, hem masada hem cephede; derdi dâvâsı, dâvâsı derdi olan; sadakat ve sebat sahibi, ihlâs ve istikamet ehli; nerede duracağını ve ne konuşacağını bilen ‘kale gibi’  şahsiyet ve kurumlar var.
Hepsini yazmaya kalksam sayfalar yetmez; birkaç örnek vereceğim sadece…
Ama önce Sabikûn’u tarif eden ve Müsned’de geçen şu hadis mealini okumalıyız: “Onlar, kendilerine hak yolunda çağrıda bulunulduğu zaman hemen icabet eden, kendilerinde hakkı olanın hakkını ödeyen, başkaları hakkında kendileri için nasıl karar verirlerse, o şekilde karar veren kimselerdir.”
Mevzû mühim, izahını tefsirlere ve uzmanlara havale edip meselemize dönelim.

İHH, UHUB, UHİM RAPORLARI

Mısır’daki küresel-siyonist-körfez destekli darbe sonrası Kahire’ye gidip gözlem yapan, durumu raporlayan ve çok önemli ve isabetli teklifler sunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) heyetlerini tebrik etmek gerek. İHH Raporunda denildiği gibi “artık ‘içişlerime karışma’ konsepti, ‘zulme karşı omuz omuza’ konsepti ile yer değiştirmiştir.” Mısır’a giden, tüm hak ihlallerini raporlayan, Mısırlıların mücadelesine destek veren kurumların sayısının artmasını temenni ediyoruz. Bu raporlara pazartesi günü bir yenisi eklendi; Uluslararası Hak İhlalleri’ni İzleme Merkezi (UHİM)’in raporu eklendi. Tüm bu ‘yüz akı’ raporlara web sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Hiç şüphesiz ilk günden itibaren an be an Mısır’dan yayın yapan Anadolu Ajansı (AA) başta olmak üzere tüm insaflı habercileri ve bu haberlere yer veren basın-yayın kuruluşlarını ‘vicdanımızın sözcüleri’ olarak kayda geçebiliriz.

SARAÇHANE RUHU VE GENÇLİK HAREKETLERİ

Türkiye’nin dört bir yanında Mısır için dualar eden, destek gösterileri düzenleyen yüz binlerce şuurlu insanımıza ilave olarak Saraçhane’de 7 gün / 7 saat, İftardan Sahura Kadar program düzenleyen ve başta Mısır ve Suriye olmak üzere zulme karşı direniş sergileyen Genç Hareket’i bilhassa tebrik etmek şart. Umarız bu faaliyet tüm gençlik hareketlerine örnek olur.

ADEVİYE’DE İFTAR

İzzetli Rabiatu’l-Adeviye Meydanı, şâhit ve sahne olduğu direniş ve diriliş ruhu ile Meydanların Efendisi unvanına çoktan hak kazandı. Fedakârca burada ümmeti temsil eden kardeşlerimize iftar veren İHH ve Hayrat İnsani Yardım ise hepimiz için iftihar vesileleri oldular.

FİRAVUNİZM ÇÖKÜYOR...

Gecelerin Efendisi Leyle-i Kadir’i idrak etmeye hazırlandığımız şu günlerde mazhar olduğumuz nimetlerin kadru kıymetini bilen kadirşinaslardan olmak için dua ediyoruz.
Ümmetin dara düştüğü günlerde öne çıkan, öncü olan, önde giden kişi ve kurumların da kadrini bilenlerden oluruz inşallah.
Evet, Firavunizm çöküyor...
Firavunizm çökerken bazı nevzuhur Firavunların sahne alma teşebbüsleri bizi gam ve kedere sevk etmesin! Ümidimiz bitmesin!
Çünkü Firavunizm çökerken Mûsâlar izzetli bir direniş sergiliyor...
Çünkü bir ümmet uyanıyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muhsin Meriç Arşivi