Helal Expo Fuarı'nda Münir Bozkurt'un helal enerji gıdasına büyük ilgi

Helal Expo Fuarı'nda Münir Bozkurt'un helal enerji gıdasına büyük ilgi
İstanbul’da başlayan Helal Expo Fuarı’nda, Bayburtlu Lokman Hekim Münir Bozkurt’un ürettiği helal enerji gıdası Hadid 61 ve Hadid 69 büyük ilgi görüyor.

"Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı", yerli ve yabancı paydaşlar ve ziyaretçilerin katılımıyla Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başladı.

Pazar günü sona erecek olan etkinliğin açılış kurdelesini, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh, SMIIC Yönetim Kurulu Başkanı Saad Bin Othman Al Kasabi, ICDT Genel Direktörü El Hassane Hzaine, ünlü müzisyen ve hayırsever Yusuf İslam (Cat Stevens) ile bazı protokol üyeleri kesti.

Helal Expo Fuarı’nda, Bayburtlu Lokman Hekim Münir Bozkurt’un ürettiği helal enerji gıdası büyük ilgi görüyor.

Bayburtlu Lokman Hekim Münir Bozkurt'un ürettiği ve Türk ve dünya sporcuları için doping ve alkol maddesi içermeyen helal enerji gıdası, uluslararası birçok denetim ve testi başarıyla geçmiş olmasıyla biliniyor. 

Alternatif tıp alanında yaklaşık 30 yıldır çalışmalar yapan ve meşhur Sultan Macunu'nun da sahibi olan Münir Bozkurt, Türk Gıda Kodeksi Sporcu Gıdaları Tebliği’ne uygun olarak üretilen helal enerji gıdaları Hadid 61 ve Hadid 69'la ilgili şunları söylüyor:

"Spor otoritelerine göre bir sporcunun başarılı olabilmesi için üç şeyin bir arada bulunması gerekmektedir: Dengeli-yeterli beslenme, iyi bir antrenman ve dinlenme.

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen; "Türkiye'deki sporcuların Avrupa'daki sporculara göre erken yorularak performanslarının düşmesinin sebebini glisemik indeksi yüksek gıdalar tüketmemek" şeklinde açıklıyor.

Türk spor camiasının yaşadığı bu önemli eksikliğin giderilmesine yardımcı olabilmek amacıyla, glisemik indeksi yüksek Hadid 61 ve Hadid 69 Türk Gıda Kodeksi Sporcu Gıdaları Tebliğine uygun olarak üretilmiş ve sporcularımızın istifadesine sunulmuştur."

gida-ic.jpg

AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan zirvenin açılışında, konuşmaların yanı sıra kum sanatı videosu gösterimi de gerçekleştirildi. Açılışta, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati ile Ticaret Bakan Yardımcısı Batur ve sponsorlara günün anısına plaket takdim edilirken, Yusuf İslam'a "Dünya Helal Zirvesi Barış Ödülü" verildi.

Helal Expo Fuarı'na helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine ve tekstil gibi birçok sektörden 250'yi aşkın ulusal ve uluslararası firma katılıyor.

Fuar pazar günü sona erecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.