Cemal Nar

Cemal Nar

Değişti mi takiyye mi yapıyor?

Değişti mi takiyye mi yapıyor?

Sizin oralarda söylenir mi bu söz bilmem ama, bizim yörede meşhurdur. Hiç ummadığın bir adamdan, hiç ummadığın bir laf duyarsan, genellikle böyle dersin, “aklın ola da inanasın!”

Baykal hakkında yazmak hiç hoşuma gitmiyor. İnanın istemiyorum. Ama öyle laflar ediyor ki de gel de yazma!

Bak işte yine neler söylemiş. Habervaktim’den okuyoruz:

CHP Lideri Deniz Baykal, "Devlet belirli bir mezhebin veya bir düşüncenin devleti olsaydı devletten söz edilemezdi. Devletin temel noktası inanç özgürlüğüdür. Bunu sonuna kadar koruyacağız. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır. Devlet insanların mutluluğu için vardır. Biz bu temelde insanları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. CHP son dönemde bu konularda suçlanıyor. Ancak şu bilinmelidir ki 'bir siyasi parti hiçbir insanı dili, dini, ırkı, düşüncesi ve mezhebi yüzünden ayırmaz, ayırmamalıdır. Bakın burada başı açık ve başı kapalı da var. Bunları dikkate alarak milli birliği hep beraber sahip çıkacağız." dedi.(*)

Hani bir atasözümüz vardır deveyi haksız yere eleştirerek utandıran, “Deveye demişler boynun niye eğri, demiş nerem doğru ki!”

Oysa Allah Teâlâ’nın ayeti orada duruyor, “Deveye bakmazlar mı, nasıl yaratılmış?” (Ğaşiye 17) Ne harika yani, ne muhteşem. Hele biraz incele de bak, hayran kalırsın.

Ama atasözü işte, maksat amaçlanan manadır, lafız değil. Neyse, şimdi biz bu Baykal’ın hangi lafını düzelteceğiz?

Demiş “"Devlet belirli bir mezhebin veya bir düşüncenin devleti olsaydı devletten söz edilemezdi.”

Allah Allah! Devlet ne zaman Atatürkçü düşünceden vazgeçmiş? CHP ne zaman Kemalci’liği bitirmiş? Kulaklarıma inanamıyorum yahu!

Fakat çok ilginçtir, devlet bu zamana kadar Atatürkçü idi, öyleyse bu zamana kadar devletten söz edilemez miydi? Bunu biz söylesek, düdüğe koyar öttürürler yahu!

Ve de hala devlet bir düşünceden, bir mezhepten bahsediyorsa, demek yok hükmündedir. Asker de vazgeçmiş mi Kemalci’likten acaba? Yoksa devleti yok saymaya devam mı ediyorlar Baykal’a göre?

Demiş ki, “Devletin temel noktası inanç özgürlüğüdür. Bunu sonuna kadar koruyacağız.”

Allah Allah! Rüya mı görüyorum ben? İmam Hatiplere kan kusturanlar, başörtülü kızlara kan kusturanlar, namazlı abdestlileri “irticacı” diye bir makama layık görmeyenler, atanan her bürokratın evine koşarak eşine bakanlar bunlar değimliydi yahu?

Her gün inancımıza “orta çağın karanlığı” diyenler bunlar değil miydi? Hayret ki hayret.

Burada kaç kere yazdık, “karanlıksa benim karanlığım, sana ne?” diye. “Sizde azıcık çağdaşlık varsa inançlara saygıyı öğrenirsiniz” diye az mı yazdık? Kızların başörtüsünü Anayasa mahkemesine götürerek, ortalığı tehdit edenler kimlerdi yahu? Uzatmaya gerek var mı bu sözleri?

Ne dersiniz? Dalga mı geçiyor acaba bu adam insanlarla? Kafasına saksı mı düştü yoksa?

“Herkes dinini özgürce yaşamalıdır. Devlet insanların mutluluğu için vardır. Biz bu temelde insanları mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. CHP son dönemde bu konularda suçlanıyor. Ancak şu bilinmelidir ki 'bir siyasi parti hiçbir insanı dili, dini, ırkı, düşüncesi ve mezhebi yüzünden ayırmaz, ayırmamalıdır. Bakın burada başı açık ve başı kapalı da var. Bunları dikkate alarak milli birliği hep beraber sahip çıkacağız" demiş.

Önce AKP ye bir sözüm var; duy bunları da utan! Altı yıldır bunu gerçekleştirmenizi bekliyoruz sizlerden!

Bir sözüm de CHP ye; İyi de Nur, Canan, Necla Hanımlar ne diyorlar acaba bu konuda? Ya Selviler, sevilgenler? Ya “aman hacca gitme, Muhammed seni öldürür yanına alır, geri göndermez. Hem Araplara paranı yedirme” diyenler? Onlar da mı aynen böyle düşünüyor acaba?

Ha, bu arada Başbakanın değiştiğine inanmıyordunuz. Değişimi ayıp sayıyordunuz. “Biz hiç değişmedik” diyordunuz. Ne oldu şimdi? Değişimin adı “açılım” mı oldu?

Allah’ını seversen doğru söyle sayın Baykal, sen değiştin mi, yoksa seçim var diye takiyye mi yapıyorsun?

Hey Allah’ım, sen nelere kadirsin! Bu günleri de gösterdin ya, sana sonsuz hamdolsun!

(*)https://www.habervaktim.com/haber/57505/bu_sozleri_baykal_soyledi.html)








Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi