Kayseri’den feryad var!..

Kayseri’den feryad var!..

Yollar yürümekle aşınmaz, diyordu 7 kere gidip 8 defa gelen siyaset arenasının Çoban Sülü’sü..
Evet, bu sözlerin müellifi eski Cumhurbaşkanlarından ve Başbakanlardan Süleyman Demirel bu ve buna benzer sözleri söyleye söyleye Türkiye’nin yıllarını heba etti.. 0 işin ayrı boyutu.. Ancak bir gerçek var ki insanların duygu ve düşüncelerini ortaya koymaları bakımından bana göre Demirel’in bu söylemi anlamlıydı..
Evet, insanlar inandıkları doğru çerçevesinde gerekirse taşkınlık yapmadan yürümeli, gerekirse de lisan-ı münasibi elden bırakmamak kaydıyla söyleyeceklerini söylemelidirler.. Bunları neden söylüyoruz?..
Şu sebepten!.. Galatasaraylı taraftarlar da Demirel’in yıllar önce kullandığı laftan hareket ederek son günlerde kendi takımlarına vehmettikleri hakem yanlışlarına cevap vermek adına yolara düştüler.. Ankara’da bulunan Galatasaraylı bazı taraftarlar, Futbol Federasyonu binasının önüne siyah çelenk bıraktılar..
Biliyorsunuz Galatasaray camiası Kayserispor maçının ardından haklarının yendiğini düşünerek Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli’ye tepki göstermişlerdi.. Bunun neticesinde de sarı-kırmızılılar, haberlerden öğrendiğimize göre yurt genelinde başlattıkları protestoyu Ankara’da da sürdürdü..
Ankara'da bulunan yaklaşık 100 kadar sarı-kırmızılı taraftar, MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ı istifaya davet etmişler ve sloganlar atarak, olaysız bir şekilde dağılmışlar.. İyi bari kavga gürültü çıkmamış..
Tabii Galatasaraylılar yapar da Kayseri taraftarları boş mu durur?..
0nların sebebi de aynı ancak daha farklı..
0nlar esas kendi haklarının yendiğini ileri sürüp Süper Lig’deki Galatasaray-Kayserispor maçı sonrasındaki açıklamaları nedeniyle sarı-kırmızılı kulüp yöneticilerini ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto ettiler..
Kayseri’de Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü önüne gelen bir grup Kayserispor taraftarı da, sloganlarla Müdürlüğe siyah çelenk bıraktı.. Taraftarlar yaptıkları açıklamada, İstanbul'da oynanan Galatasaray maçından sonra yaşanan gelişmeleri hayretle ve ibretle izlediklerini söylediler.. Bu taraftar grubunu desteklediğini söyleyen ve bizim de Kayseri’den iyi bir okuyucumuz olduğunu ifade eden Remzi Aslan mesaj göndermiş ve bizle dertleşmek istediğini söylüyor Remzi kardeşim!.. Sözlerini şöyle sürdürüyor; “Sami abi, Galatasaray’lıların tutumunu anlayamıyorum.. Kayserisporumuz hakem hataları nedeniyle kazanacağı müsabakada Galatasaray'ı elinden kaçırdı.. Ve bunu cümle alem gördü.. Biz eğer ağzımızı Galatasaraylılar kadar açmıyorsak hakem camiasına olan saygımızdandır.. Sesimizi hakemlerimiz rencide olmasın diye yükseltmiyoruz.. Buna rağmen Galatasaray Kulübü tahrik edici ve tehditkar açıklamalar yapıyor.. Amaç belli Sami abi.. Türk futbolu ve hakemler üzerinde baskı oluştururak, maçı oynamadan masa başında kazanmak arzusu.. Kaybettikleri her puandan sonra TFF ve MHK'ye saldırarak korku imparatorluğu meydana getirmek!.. Hedef bana göre bu!.. Galatasaray yönetimini bir Kayserispor taraftarı olarak kınıyorum.. Bizim buralarda böylelerine hem suçlu hem güçlü denir.. Bu vesileyle de sizin aracılığınızla VAKİT gazetemiz çalışanlarına ve size selamlarımı yolluyorum..” Evet, Kayseri cehanından Remzi Aslan’ın ifadeleri böyle.. Galatasaraylılardan da birşeyler gelirse onların görüşlerine de sütunumuzu açarız..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi