Obama ve Erdoğan

Obama ve Erdoğan

Obama, dün Kahire'de İslâm alemini morfinleme konuşmasını yaptı. Amerika'daki Müslüman çoğunluğa dikkatleri çekince salondan ve televizyonların başından alkış tufanları yükseldi.

Ama bu yükselen İslâm'ın Amerika'nın bütün engellemelerine rağmen İslâm'ın kendi özelliğinden ve güzelliğinden kaynaklandığını, Amerikan hapishanelerinde İslâmî çalışmalarından dolayı hapis yatanlardan ve Guantanamo'daki işkencelerden bahsetmedi.

Barak Hüseyin Obama'nın seçilmesinin ardından yazdığım yazıda bu seçimin zenciler için bir moral olacağını, Klux klancı beyazların genlerindeki saldırganlığı biraz gerileteceğini ama Amerikan siyasetine olumlu yönde fazla müdahele edemeyeceğini yazmıştım.

Aradan geçen bu kadar zaman içerisinde mazlumlar, sömürülenler açısından teselli beklentisinin dışında bir şey olmadı.

İsrail, bildiğini okumaya devam ediyor. Afganistan'da, Irak'ta Müslüman kanı akmaya devam ediyor.

Basının etkisinde kalan bazı insanlarımız, bu akan kanların suçunu yerli direnişçilere atma gayreti içindeler.

Şöyle düşünsünler: Saddam'ın kırk yılda öldürdüğü insan sayısının beş katına Amerika bir yılda ulaştı ve bir buçuk milyon Müslüman öldürdü.

"Terörist" diye nitelendirilen direnişçilerin yaptığı eylemleri terör olayı olarak yansıtıyorlar.

Şöyle düşünün: Bu adamlar, Amerika buralara gelmeden önce de vardılar. Niçin o zaman bu kadar sabotajlar olmadı da şimdi Amerika denetimindeki Afganistan ve Irak'ta oluyor?

Obama bunları değiştirebilir mi?

Gönlünde değiştirme isteği olur ama bu adamın iki eli bir başı var.

Emir vereceği insanlar Klux Klan eğitiminden geçmişler.

İyilik yapmayı isteseler bile yapma melekeleri gelişmediğinden yapamazlar.

Akrep yavrusunun nasıl doğduğunu bilirsiniz.

Akrep yavruları anne karnında iyice geliştikten sonra annesinin sırt kapağını yiyerek kendi hayatını yaşamak için annesini severek öldürürmüş.

Yirmi beş milyonluk Kızılderiliyi yok ederek varlığını devam ettiren, milyonlarca zencinin kanını emerek yaşamaya çalışan bu insanların medenileşmesi için Obama'nın dört yüz yıl Cumhurbaşkanı olarak yaşayıp bunları eğitmesi gerekir.

Kur'an-ı Kerim'de Firavun'un eğitiminden geçen ve köleliğin gereklerini zevkle yerine getiren İsrail oğulları ile Kıpti Müslümanları Hz. Musa Mısır'dan dışarı çıkarmış ve Tih çölünde kırk yıl peygamber eğitiminden geçirmiş. (Bak Şifa Tefsiri, Maide süresi ayet 26, Zuhruf süresi ayet 54)

Obama'nın başarılı olamayacağının örneğini Türkiye'den verelim.

Bu hükümetin samimiyetinden hiç birimizin şüphesi yoktur.

Ancak kendisine oy verenlerin hiçbir isteğini yerine getirmemiştir.

Benim bu son cümleme inanmayınız ve hemen şehrinizdeki Kur'an kursuna gidiniz. Eğer Kur'an kursu kapanmamışsa bu hükümetten önce kaç öğrenci vardı şimdi kaç öğrenci var. Bunu öğreniniz ve sonuca siz karar veriniz.

Aynı şeyi İmam-Hatipler için de uygulayınız.

Veya Sayın Başbakanın bir gün içinde ağzından çıkan kelimeleri makineye saydırınız ve kaç defa "Ekonomi, Kriz, Üretim, Tüketim" kelimeleri geçer, bunlara karşılık kaç defa "Diyanet, Din, İslâm, Kur'an" kelimeleri geçer.

Veya altı yıl içinde çıkan kanunların binde birinde Diyanet İşleriyle ilgili bir tek kanun bulabilirseniz siz benim bu yazdıklarıma inanmayınız.

Size şunu da söyleyeyim, eğer mevcut kanun ve yönetmelikler uygulansa Türkiye'de din eğitimi sorunu diye bir şey kalmaz.

Mesela, "Her dersin öğretimini o branşın öğretmeni verir" kuralı uygulamaya geçse İlk ve Orta öğretim için tam otuz beş bin Din dersi öğretmeni tayin edilmesi gerekirmiş.

Ben bu bilgiyi Milli Eğitimdeki yetkiliden aldım ve bundan önceki Milli Eğitim Bakanına da ilettim.

Ama önlerinde hiçbir engel olmamasına rağmen Maliyeden kadro çıkarmayarak din konusunda kemerleri sıkmaya, hortum konusunda esnek davranmaya başladılar.

Rabbimiz buyurur: "İnnellahe lâ yüğyyiru bi kavmin hatt'a yüğayyirû mâ bi enfüsihim"="Bir toplum kendini değiştirmedikçe, Allah o toplumu değiştirmez." (Ra'd süresi ayet 11)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi