Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Çabuk paslar

Çabuk paslar

Fenerbahçe ilk 20 dakikalık bölümde OFTAŞ'ı pas yaparak yordu. Sürekli ayağa çabuk oynayarak rakibini hataya zorladı


Fenerbahçe'nin, lider Galatasaray ile puan farkının açılmaması için mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Son iki maçında, üstelik deplasmanda toplam dokuz gol atan Fenerbahçe golcü kimliğini dün gece de korudu.
OFTAŞ gibi oyun disiplinine sadık, mücadeleci takımları çözmeniz için birkaç alternatif vardır. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi pas yapmak ama bu pası da çabuk yapmaktır. Fenerbahçe ilk 20 dakikalık bölümde OFTAŞ'ı pas yaparak yordu. Sürekli ayağa çabuk oynayarak rakibini hataya zorladı. OFTAŞ ilk gole kadar direnç gösteriyordu ama her geçen dakika hataları artıyordu.
Mehmet Aurelio'ya ceza sahası içinde yapılan penaltıyla da OFTAŞ çözüldü. Katı savunmayı bıraktı. Bu kez de Fenerbahçe takımı en güçlü özelliğini sahaya koydu. Ceza alanına yakın bölgelerde kısa ve yaratıcı paslarla göze hoş gelen pozisyonlar buldu. Maç boyunca 10 tane pozisyona girdiler ve çok önemli bir üç puan aldılar.
Dörtlü savunmanın önünde oynayan Maldonado tam bir tek ön libero. İkili oynamaz. Aurelio da onun önünde oynadı. Yani sistem 4-1-3-1-1 oldu. İşte bu da daha fazla pozisyon bulunmasını sağladı. Aurelio, Trabzon'dan kalma hücumcu özelliğine büründü, Alex ve Kezman'a göbekten üçüncü forvet gibi destek verdi. Maldonado basit oynayan, top kazanan, basit oynadığı için pas hatası yapmayan bir oyuncu ve temposu da yüksek. Takıma katkısı olacaktır. Sadece savunma yönünden değil. Aurelio'yu da forvete yakın eski kimliğine kavuşturdu. O zaman Alex'in işi de kolaylaşıyor. Şöyle diyelim; Maldonado - Selçuk yan yana oynamaz, Maldonado - Deniz yan yana oynamaz. Ancak Maldonado ve önündeki oyuncu olur. Aurelio gibi hücumu iyi yapan.
İsmet Arzuman gördüğünü çaldı. Temiz maç yönetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi