Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

AK Parti nereye?

AK Parti nereye?

Derin güçler yeni bir taktik geliştiriyor. AK Parti’yi yaptğna pişman etmek için birileri “savaş baltalar”n gömdükleri yerden çkartmş gibi.
Amiral gemisindekiler barş çubuklarn bir kenara brakmş gözüküyor. Hani tamtamlara baklrsa, “topyekun bir savaş”n eşiğindeyiz gibi.
Anketler gelmeye başlad. AK Parti oy kaybederken CHP ve MHP’nin oylarnda artş varmş.
Yolsuzluk iddialarnn böyle bir zamanda gündeme gelmesi de boşuna değil.
Global kriz, çeteler için umut olamad.. Hani borsa düşecek, döviz frlayacak, insanlar sokağa dökülecekti, ama dökülmedi.
Terör yükselecekti, olmad.
Mini etekli kzlara asit atlyordu, tutmad.
Atatürk heykeline saldr oldu..
Birileri topluma irtica uyarsnda bulunuyor..
Hani irtica gelecek ya, gelince ne olacağn göstermeleri gerekiyor.
“AK Parti irticac. Demokrat değil, liberal değil” propagandas yaplyor..
AK Parti ile bir yandan İranc, Filistinci propagandas yaplrken, öte yandan Amerikanc, AB’ci, İsrail yanls iddialar gündeme getiriliyor..
AK Parti’nin ayn zamanda hem İranc, hem İsrail yanls olmas ilginç.
Şimdi de AK Parti’den liberallerin uzaklaşmakta olduğu ileri sürülüyor.. Hani Altan’la bir polemik oldu ya Erdoğan arasnda. Birileri bunu bahane edip, “İşte sonunda liberaller de AK Parti’yi terk ediyor” demeye getiriyor.
Sanki liberaller AK Parti’nin arka bahçesi.
Liberaller başndan beri insan hakları, hukuk devletinden yana admlar atldkça destek oldular. Ama Şemdinli Savcs görevden alnnca, özden örnek olaynda tepki gösterdiler..
Bu, başndan beri böyle idi.
İktidar bazen yüzünü millete döndü, demokratikleşme ad ile, insan haklar ve hukuk devletinden yana, doğru yönde ileri admlar att, o zaman destek gördü. Bu çabalarn yavaşlatnca, ters yönde admlar atnca tepki gördü.
Bu, bundan sonra da böyle olacak.. Doğru olan da bu.
Herkes biliyor ki, iktidar derin güçlerin öfkesinden, tepkisinden çekinceli. Yani bazen korkular ile hareket etti, bazen umudu ile.
TCK çkarken, hep şunu dediler: “Evet, bu yasa eksik, yanlşlar da var, ama eskisi ile kyaslanamaz. Biz bugün ancak bu kadarn yapabiliyoruz.”
Yani çetelerin, derin devletin, mediann basks ile bugün için ancak bu kadar yaplabiliyor.
Başörtüsü konusunda yaşananlar ortada.. Kan dökmekten, darbe yapmaktan söz edenler oldu bu süreçte..
Hem engelleme yapyorlar, hem de suçluyorlar..
Basn bu anlamda çifte standartl.. Tehdit ve şantajla bu işi götürmeye çalşyorlar.. “Tavşana kaç, tazya tut” dercesine ikili bir oyun içindeler..
AK Parti’yi anlyorum ama, yanlş yaparlarsa ben de karş çkacağm..
İktidar, korkular ile değil, umutlar ile hareket etmeli. Elbette korkularn not etmeli ve korkular ile yüzleşmeli.
Eğer beklenenlerin aksine davranrsa, kendi karştlarndan gördüğü tepki kadar kendi tabanndan da tepki alacağn bilmeli.. Yani iktidar rakiplerinden, CHP’lilerden, ulusalclardan korktuğu kadar kendi tabanndan da korkmal..
Bana kalrsa AK Parti düne göre seçmenin desteği açsndan daha geri değil, daha ileri noktada..
Ben, baz gazetelerin tiraj hareketlerini, sürekli yaplan bir kamuoyu araştrmas gibi görüyorum.
Bakn bakalm, hangi gazete ne yazyor ve o gazetelerin tiraj değişim oran ve yönü ne?
Toplumun talepleri değişmedi. Bu arada çete ve darbe oluşumlarna, bunlarn media, mafia, sermaye, siyaset ve bürokrasi içindeki uzantlarna karş öfke giderek artyor..
Malum çevreler mediay, STK’lar, sendikalar, piyasay, toplumu kşkrtmaya çalşyor.. Mafia ve çetenin tetikçileri sokaklarda. Kimi askeriyeyi kşkrtmaya çalşyor, kimi uluslararas örgütleri ve yabanc ülkeleri harekete geçirme çabasnda.. Hani dünya borsalarnda bir dalgalanma olsa diye dua ediyorlar.. Kimi Askeri Şûra’y bekliyor, kimi Erdoğan’la Başbuğ’un arasn açmaya çalşyor.. Hani evdeki hesaplar çarşya uymad ama, iddialarndan vazgeçmiş değiller.
Bakalm bir sonraki admlar ne olacak malum mediann?. Bakanlar, bürokratlar açsndan yeni ve zor bir dönem.. Bu dalgalanma, daha uzun bir süre de devam edecek gibi.
Hele şu başörtüsü gailesi bir bitsin. Güneydoğu’daki operasyonu bir görelim. Filistin-Lübnan gerginliğinin nereye varacağ belli olsun. Şu global kriz ve Askeri Şûra bir sonuçlansn, bakalm ne olacak?..
Anayasa değişikliği tartşmalar da zorlu geçecek. Yerel seçimler sonuçlanmadan gerilim bitmeyecek. Sonra ne olacağn hep birlikte göreceğiz.
Bu arada her an yeni çeteler ortaya çkabilir ve bunlarn media başta olmak üzere, devlet ve toplum içindeki uzantlar ile ilgili sansasyonel açklamalar gündeme gelebilir.
Selam ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi