Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

En derin devlet

En derin devlet

En derin devlet İsrail’dir..
Global derin devletin kalbi İsrail’de atar..
İsrail bu anlamda global bir güce dönüşüyor..
Başlangıçta Yahudileri korumak için oluşturulan kalkan, bugün Museviler için çelik bir zırhtan çok, paratonere ve aşılmaz bir tecrit aracına dönüşmüştür.
İsrail’in kurucu ideolojisi Siyonizmdir.. İdeolojik temeli ise “üstün ırk” anlayışına dayanmaktadır..
Aslında her şey emeğin sahibi işçi sınıfı için, onun tarafından ve ona göre olmalıdır diyen anlayışla, her şey parası olan için, onun tarafından ve ona göre olmalıdır diyen anlayışla, her şey Yahudilere göre, Yahudiler tarafından ve Yahudiler için diyen Siyonistler arasında temelde fazla bir fark yoktur.. Aralarındaki tek fark, üstün ırk olarak tanımlanan “X” kişilik kimdir onunla ilgili..
Siyonizm, tarihte ilk kez korumaya çalıştığı dini değeri ve o dinin mensuplarını kendi hegemonyasına alarak onları tektipleştirdi ve sekülerize etti.. Dini, bir siyasi ve ideolojik kalıba döktü.. Siyasi bir proje olarak, tüm dünyayı karşılarına aldılar..
Bugün İsrail’de ya da İngiltere’de, Amerika’da Siyonist olmak, Gorbaçov öncesi Rusya’da komünist olmak gibi bir şey.. “Hayır” dediğinizde, dışlanır ve baskı altına alınırsınız. Bütün imtiyazlarınızı kaybedersiniz.. Bir yandan Yahudi cemaatı, öte yandan anti semitistler sizi hedef seçebilirler.. O zaman cemaattan ayrılmamanız gerek..
Bugün artık Yahudi cemaatı ve İsrail içi de dahil, Siyonist yapı yavaş yavaş sorgulanmaya başlanmıştır..
İsrail başlangıçta bir İngiliz-Alman ortak projesi olarak ortaya çıktı.. Bu pankreas güreşinde İngiltere Yahudiler açısından iyi adamı, Hitler kötü adamı oynuyordu.. İngiltere Yahudilere kucağını açarken, Hitler Yahudileri Avrupa’dan göçe zorluyor, onları kovuyordu..
Gidilecek adres belli idi..
Herkes kendi rolünü oynadı..
Yahudiler İngilizlerin bu anlamda tabii müttefiki, sıçrama tahtası, Ortadoğu’daki ileri karakolu durumundaydı..
Aslında Çanakkale, Filistin Cephesi, Lawrance, aynı dil, din, tarih, kültür, coğrafyaya sahip 23 Arap ülkesinin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili derin gerçek İsrail’in ortaya çıkışı ile aynı senaryoda gizli..
1. Dünya Savaşı’ndan sonra Yahudilerin yeni gözdesi Amerika olacaktır..
ABD ve İngiltere için şimdi eski dostlarından, müttefiklerinden kurtulma zamanıdır..
Yeni derin devlet, önemli ölçüde sekülerize olmuştur ve etnik safiyetini de kaybetmiştir.. Hatta bu derin güç, artık belli bir coğrafyaya hapsolmuş bir devletçiği sırtında taşıma gereği de duymamaktadır..
Bütün bu gelişmeler İsrail’in varlığının sorgulanmasına sebeb olmaktadır..
Artık global sermaye, ABD’ye bağımlı kalmanın da gerekli olduğunu düşünmemektedir..
11 Eylül, aslında Amerikan derin devletinin içindeki örtülü bir hesaplaşmanın sonucu değil miydi?
Tayyib Erdoğan aslında Davos’ta “One minute” derken, farkında olmadan bir tabuyu da yıktı! “Kral çıplak” dedi..
İsrail’in TRT’deki Filistin dramını anlatan diziye verdiği tepki, ya da Erdoğan’ın nükleer silahlar konusunda İsrail ve İran’a karşı sürdürülen çifte standartlı politikalara karşı sözleri, son olarak ortak tatbikatın iptaline yol açan gelişmeler, pilotsuz uçak alımının iptal edilmesi İsrail açısından pek alışılmadık şeyler.
İran, ABD’ye muhtaç olmadan kendi bilişim altyapısını kurabiliyor, uzay çalışmalarını ve havacılık alanındaki projelerini sürdürebiliyorsa, nükleer projelerini hayata geçirebiliyorsa, Türkiye de bunu yapabilir. Yani dışa bağımlılık zorunlu değil. İsrail vazgeçilmez değil.
Türkiye, tarihi bir fırsat yakalamıştır.. Yeni süreçte kendinin AB, ABD ve İsrail’e bağımlılığından çok, bu ülkelerin Türkiye’ye bağımlılığı söz konusudur.. Türkiye’yi kaybetmeyi göze alamazlar.. Türkiye’nin de komşu, dost ve kardeş ülkelerle yakaladığı bu trendi sürdürebilmesi için, batıdan ve İsrail’den gelen emrivakilere, maceracı taleplere karşı ihtiyadlı olması gerekir.. İsrail’in, İran’dan sonra Türkiye’yi de kaybetmeyi göze alacağını hiç sanmıyorum.. Bu şartlarda Mısır da daha fazla İsrail’e yaklaşamaz.. O zaman İsrail’in kendi politikalarını gözden geçirmesi gerekir.. Eğer bunu yapmazsa, dış ilişkilerini riske sokabilir ve kendi içinden dini, politik ve ideolojik anlamda eleştiri sesleri yükselebilir.
İsrail giderek herkes için daha çekilmez, cansıkıcı olmaya başlamıştır.. Gelecek günlerin geçmiş günleri aratacağı çok açık.. Hele elini çabuk tutmak gibi kurnazlıklar, trajik sonu daha da çabuklaştırabilir..
Bugünkü İsrail’i kuran siyasi irade, nasıl dün bölgede başka siyasi rejimler kurdu ve bugün bunlara artık ihtiyaç duymuyor ve tasfiye edilmesini istiyorsa, o günkü şartlarda oluşturulan bu rejimin ipini çekebilir..
Hatta İsrail’de yakın bir gelecekte, kontrol dışına çıkma eğilimi gösteren Siyonist örgütlere karşı operasyonlar düzenlenecek olursa kimsenin şaşmaması gerekir.. Çünkü bu işin sonunda Büyük İsrail’e gidelim derken mevcut İsrail’den de olmak var.
Selam ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi