D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Balyoz medyas!

Balyoz medyas!

Onlar Türkiye’de herkes tanr: Bilumum darbelerin çanak yalayclar, omzu kalabalklarn hk deyicileri, küçük rütbelilerin postal parlatclar...
Son günlerde “sivil diktatörlük” diye bir şey icad etmişlerdi...
Türkiye’de her türlü diktatörlüğün dalkavukluğunu yapmay vazife addedenlere kestirmeden söyleyeceğimiz şu: Ülkede gerçekten bir diktatörlük olsa idi, mutlaka tarafnzdan desteklenirdi!
O diktatör tez elden kahraman ilân edilirdi! O idarenin kulu, köpeği olurdunuz!
Cumhuriyet tarihinin diktatörlük dönemleri ne zamandr? Bütün bu dönemlere baştan beri övgü düzen sizler değil misiniz? Sizin defterinizde kahramanlar neden hep diktatördür?
Gerçek diktatörler sizin baştacnzdr.
Bir ara da “yandaş medya”! diye tutturmuşlard!
“Balyoz harekat plan” bunlarn gerçek sfatn bir daha ilan ediyor: Yanaşk düzen medyas!
Bir zamanlar bir Nazi propaganda filmi seyretmiştim. Birinci Dünya Harbinin muharip atlar artk sütçü beygiri olarak hizmet vermektedir. Sütçü beygirleri bir sabah savaşa çağran bir boru sesi duyarlar. Bu ses önce kulaklarn dikmelerine, silkinmelerine, sonra da çektikleri arabadan iplerini kopararak borunun çalndğ tarafa dörtnala koşmalarna yol açar!
Boru çalnd m kulak dikeceklerin listesi bir hayli kalabalk...
Birileri Fatih camiini bombalayacak, bunlar da cemaati! İçinde kimler yok ki? Anl şanl yayn yönetmenleri, her üç satrda bir efelenen kalemşörler; fevkalade laik, olağanüstü din karşt herzevekiller, arada bir milliyetçi veya ulusalc rolü kesen yandan çarkllar...
Adnn basn tarihine altn harflerle yazlacağndan emin bir çok emirkulu, en başta!
Darbecilerin hükümet listesinde başbakan gösterdikleri TOBB başkan, darbeleri ve darbecileri en ağr dille lanetledi! Muhtemelen kendisine sorulmadan listeye yazlmşt.
Mezkür listedeki iki isim dşnda hiç biri itiraz etmedi!
Demek ki konudan bihaber değiller. O yüzden başka “hayr biz darbeye taraftar değiliz, asla sayyad- bî insafa hizmet eden köpekler olmayz” diyen çkmad.
Delikanl görünümlü Güngör’müş postalist ise, Balyoz’u manşet yapan gazete yöneticisine “senin de baban darbeciydi!” demekle yetindi!
Kenan Evren’in babas hocayd!
Oruç tutmaz, namaz klmazd; örtünmenin dinde yeri olmadğna inanrd, babasnn hocalğ, emmisinin haclğ dini bütünlüğüne delil oluyordu!
Bu listede bulunup da itiraz etmeyenler için söylenecek çok şey var. İlk kademesi: Sükut ikrardan gelir!
Bu liste; darbeciler tarafndan kullanlabilecek gazeteciler listesi.
İsmi geçenler de kullanşl gazeteciler!
Bu tipler herkes tarafndan kullanlabilir. Para sahipleri tarafndan, iktidar sahipleri tarafndan, güç sahipleri tarafndan... Yeter ki onlar kullanmak için gerekli şartlar sağlansn. Kimine para, kimine bilmem ne!
Bu iktidar onlar bu şartlar altnda kullanmak isteseydi, eminim ki bir çoğu itiraz etmezdi. Bu tynettekiler için patronun kimliği önem taşmaz. Fakat Türkiye’de esas patron seksen yldr postal sahipleri olarak bilinmiştir. Peşin olarak ilk ubudiyetlerini postalllara yaparlar. Başka sahip çkan olmaynca da, onlar için seslerini yükseltirler!
Hizaya gel! dendiğinde de derhal yanaşk düzen gösterirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi