Gülay Pınarbaşı

Gülay Pınarbaşı

İslam dini Avrupa’da gittikçe güçleniyor

İslam dini Avrupa’da gittikçe güçleniyor

İslam dininin sunduğu yüksek ahlak Avrupa'da yaşanan materyalist dünya görüşünü eritti. Bugün Avrupa ülkelerinden sürekli olarak İslam dinini kabul eden Hıristiyan veya ateist insanların haberleri gelmektedir. Devlet destekli Darwinist bir eğitim altındaki Avrupa ülkelerinde son yıllarda Guardian gibi büyük gazetelerin yaptıkları anketlerin sonucunda evrim teorisine inananların oranının 'lere düştüğü görülmektedir. Avrupa ülkelerinde artık imanlı, Allah'a inanan bir kitle bulunmaktadır.

Avrupa şu an materyalist bir yaşamın yıpratıcı sonuçlarından yeni yeni kurtulmaya başlayan nekahet devresinde bir hasta konumundadır. Yakın zamana kadar okullarda 150 yıl öncesinin bilimsellikten uzak teorisi insanlara dikte ettirilmiş, ancak moleküler biyolojinin, paleontolojinin ve genetik biliminin sunduğu son gelişmeler bu yalanın daha fazla devam etmesine engel olmuştur. Yıllar süren bu aldatmaca süresince Avrupalılardan bir kişi çıkıp "bu gösterdiğiniz canlılar tam ve simetrik, yarım bir organı olmayan bir canlı nasıl ara fosil olur?" diye sormamış. Veya "kusursuz mükemmel yapıların mutasyona uğramadığı görülüyor çünkü ortada bir patolojik görünüm yok" şeklinde karşı çıkmamış.

Bu sorular Avrupa'da evrimcilere soruluktan sonra Darwinist şahsiyetler artık iddialarını ispatlamak için yeni bir metot geliştirmek zorunda kalmışlardır. Son metot olarak yaşamı 'uzaylıların yarattığını' söylemektedirler. Evrim teorisinin baş savunucusu Richard Dawkins Amerikalı tanınmış gazeteci Benjamin Stein ile yaptığı röportajda canlılığı açık olarak uzaylıların yarattığını (Haşa) şöyle anlatmıştır: "Nasıl bir olayla canlılığın başladığını hala bilmiyoruz ama bir molekül ortaya çıkmıştır." Bu molekülün nasıl ortaya çıktığını soran Stein'e karşı Dawkins şöyle cevap vermiştir:

"Size söylüyorum nasıl oluştuğunu hala bilmiyoruz. Hiç kimse gibi ben de bilmiyorum. Olay şu şekilde gerçekleşmiş olabilir, bundan çok uzun zaman önce bir medeniyet, çok yüksel teknoloji sahibi olacak şekilde evrimleşmiş olabilir ve bir hayat formu dizayn edip dünyamızdaki yaşamın tohumlarını atmış olabilirler. Bu bir olasılıktır ve çok çekici bir olasılıktır. Ben buna ait kanıtlara ulaşabileceğimizi sanıyorum. İncelendikçe bir yaratıcının imzası bulunabilir."

Dawkins'in içinde bulunduğu durum bilim dünyası açısından içler acısıdır. Tesadüflerin canlılığı oluşturduğu mantıksızlığından, uzaylıların canlılığı oluşturduğu iddiasına geçiş yapmıştır. Canlı varlıkların uzayda üstün bir akıl tarafından yaratıldığını savunmak, Dawkins'in gözünde de evrim teorisinin bittiğinin göstergesidir. Röportajının sonunda gördüğünüz gibi açıkça bir 'yaratıcının imzası' gerçeğini itiraf etmek durumunda kalmıştır. Bu imza her şeyi yaratan Yüce Allah'a aittir.

Dawkins gibi bilim adamlarının evrim teorisinin mantıksızlığını açıklayan beyanları, Avrupalıları gittikçe imana yaklaştırmaktadır. Bu konuda her geçen gün meydana gelen yeni gelişmelerden biri İngiltere'de yaşanmıştır. Bbc kanalında verilen bir haberde İngiltere'nin başkentinde İslam'a yönelişin her gün daha da arttığı anlatılmış ve yeni Müslüman olmuş İngiliz gençlerinin İslam dini hakkındaki görüşlerine yer verilmiştir. Daha önce Richard Dawkins gibi ateist olduğunu söyleyen bir İngiliz daha sonra inançsızlığın çok büyük bir yanlış olduğunu anladığını ve doğruyu görüp iman edip İslam'la şereflendiğini anlatmıştır. Yine aynı programda Kahire'deki İngiltere Büyükelçiliğinde çalışan bir İngiliz diplomatın İslam düşünürleriyle yapılan toplantıların ardından Müslüman olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu açıklamıştır.

Holland Tv'nin verdiği yine yeni bir haberde ise Hollanda'da binlerce gencin İslamiyet'i kabul ettiği anlatılmıştır. Haberde Müslüman olan geçlerden biri şöyle demektedir: "İslam'ı tanıdıktan sonra hemen kabul ettim. Sanki bir anda içime bir ışık doğmuştu. Öyle ki, bir daha asla karanlığa dönmek istemedim."

Yakın bir döneme kadar Avrupa'nın ortak paydası olan materyalizm ve Darwinizm görüldüğü gibi tarih olmaktadır. Çünkü artık inançsızlığın temeli, bilimin gösterdiği milyarlarca yaratılış delilleri ile çökmüştür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülay Pınarbaşı Arşivi