Feyzullah Birışık

Feyzullah Birışık

‘’Cihad ilanı Siyonistlerin anladığı tek dildir.’̵

‘’Cihad ilanı Siyonistlerin anladığı tek dildir.’̵

El- Avaci

Suudi Arabistanlı davetçi ve düşünür Dr. Muhsin El-Avaci, İslam ümmetinin âlimlerini Mescidi Aksa’yı korumak için cihad ilan etmeye davet etti.

Mevcut durumun âlimler ve rejimler arasında çekişmeyi ve sorumluluğunu birbirine atmayı kaldıramayacağına işaret eden El-Avaci, “tarih boyunca İslami kutsal değerlere yapılan en çirkin Siyonist saldırıları” durdurmak için âlimlerin cihad sancağını alarak ümmetin önüne geçmesi gerektiğini söyledi.

“İslam’da Orta Yol” sitesinin de sahibi olan araştırmacı yazar Dr. Muhsin El-Avaci, Quds Press’e verdiği demeçte, bu zamanda cihada davetin tarihin dışında bir olay olmadığını belirterek, “Biz Filistin’deki kutsal mekânların korunmasının sorumluluğunun tüm ümmete ait olduğuna inanıyoruz. Vakit sorumluluğu başkasına atma vakti değildir. Çünkü bu tembellerin gerekçesidir” dedi.

Gazze’de, Batı Yaka’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren direnişin düşmana büyük hasarlar verdirdiğini hatırlatan El-Avaci, işgal edilmiş toprakların özgürlüğü için cihada davetin terör olmadığının altını çizdi ve şöyle konuştu:

“Biz toprakları işgalden kurtarmak için yaptığımız meşru direnişimizi “irhab” olarak isimlendirmekle gurur duyarız. Çünkü Allah’ın düşmanlarını ve düşmanlarımızı korkuturuz. Fakat bizim düsturumuzda yaşlı insanları, çocukları, kadınları ve hatta karıncayı dahi öldürmek yoktur. Bizim metodumuz budur.

Bizi “terör” ile suçlayarak şantaj yapanlara gelince, kutsallarımıza karşı tarih boyunca en çirkin uygulamaları yapan düşmandan iyi hal kâğıdı talep edecek değiliz. Batı da bu konuda onu desteklemekte, Güvenlik Konseyi onun yanında yer almaktadır. Bu nedenle diyoruz ki; cihadı terk eden kavmi Allah zillete düşürür.”

Cihada davetinin Siyonist işgal yönetiminin yaptıklarını protesto için gösteri yapmaya daveti de içerip içermediği sorusu üzerine Suudi Arabistanlı yazar şöyle dedi: “Biz Filistin direnişinin maddi açıdan doğrudan desteklenmesini istiyoruz. İşgalciye karşı öfkesini ifade için caddelerde gösteri yapmaya ihtiyacı olmayan şehit El-Mebhuh’un ne yaptığına bakın. Bu işgalci bizim ondan ne kadar nefret ettiğimizi biliyor.

Bu nedenle davetimiz yalınayak ve donanımlı olarak Mescidi Aksa’ya destek için topluca seferberliğedir. İnsanlar konuşsun diye konuşmak istemiyorum. Bilakis kendi nefsimi ve âlimleri, Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali ve sahabenin önde gelen isimleri ile büyük âlimlerin yaptığı gibi Allah yolunda ümmetin önüne geçmeye davet ediyorum.”

Dr. Muhsin El-Avaci ayrıca “Âlim olmayan biri ümmetin sabitelerini savunmak için öne çıkarsa o bin âlimden daha hayırlıdır” şeklinde konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

***

Not: Günün önemine binaen bana gelen maili sizinle paylaşmak istedim. Haftaya Cuma günü görüşmek üzere… Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Feyzullah Birışık Arşivi