Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Vurulduk ey halkım!

Vurulduk ey halkım!

Uçurtmayı vurdular.. Bir gemi dolusu insan. İnsanlığın vicdanını taşıyorlardı.
Silahsız insanlara karşı havadan ve denizden saldırdılar.. Cinayet işlediler.. Korsanlık yaptılar. Açık denizlerde insan avına çıktılar..
İlk haber İskenderun’dan geldi. Hain bir roket patladı. Ardından Akdeniz’den geldi kötü haber..
Akdeniz’e kan damladı.
50 ülkeden insan hakları savunucusu, barış aktivisti, politikacı yüzlerce kişi korsanlar tarafından kaçırılıp götürülüyor ve o bölgede onlarca savaş gemisi bulunmasına rağmen hiç kimse bir şey yapmıyor..
Ankara elini çabuk tutmalı.. Yaralılar ölebilir.. Kızılay elini çabuk tutmalı.. Her dakika giderek derinleşen bir kriz sözkonusu..
İsrail uluslararası hukuku hiçe sayıyor..
Bu olay İsrail’in Türkiye’ye, İslâm dünyasına, insanlığa kaba bir biçimde meydan okumasıdır..
Gazze’ye giden hayır gemisi, İsrail’in maskesini düşürdü.
Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir İsrailli hiçbir insanın gözünün içine bakamaz.. Kimse bu vahşeti meşrulaştıramaz ve bu cinayete bir anlam veremez..
Gemide kadınlar, yaşlılar ve çocuklar var. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerek.. Gemi Gazze’ye gidip dönene kadar eylemler sürecek.
Mediaya düşen görevler. Vakıf, dernek, sendika, baro, odalara düşen görevler var.. Halka düşen görevler var..
Bu cinayeti bütün dünyaya anlatmak zorundayız..
Mekke’de, Medine’de, Kudüs’te, Necef’te herkesin camilere koşup dua etmesi gerek..
İsrail elçiliğinin olduğu her yerde herkesin tepkisini göstermesi gerek..
Obama susuyor. İsrail’i bölgenin başına bela eden İngiltere susuyor. Rusya susuyor. Çin susuyor.. Bölge devletleri bekliyor. İslâm ülkeleri sessizliğini koruyor..
Bizim milletvekillerimiz gemide. Parlemento derhal olağanüstü toplanmalıdır. TSK’nın duruma müzaheret etmesi gerek..
İsrail bitmiştir. Bir insanlık suçu işlenmiştir.. Sergilenen kaba bir vahşettir.. Bunu bütün dünyaya anlatmamız gerek
Düşünün, silahsız bir insani yardım gemisine böyle vahşi bir saldırı düzenleyen, diğer insanlara neler yapmaz.. Hâlâ İsrail’e arka çıkan, onu korumaya çalışan ülkelerin, örgütlerin, politikacıların bu gerçeği görüp ona göre hareket etmesi gerekir..
İsrail, Gazze gemisinin şahsında insanlığa saldırıyor, meydan okuyor..
İsrail büyükelçisinin derhal evine geri gönderilmesi ve Türk büyükelçisinin geri çağrılması gerekir..
Tüm Museviler, İsrail vatandaşlarının, İsrail yönetiminin bu çılgınlığına bir dur demeleri gerekiyor. Bu süreç İsrail’in sonunu getirecek bir yönde gelişmektedir..
İsrail bundan sonra tüm barış yollarını kapatmıştır..
İsrail Akdeniz’in ortasında korsanlık yapmaktadır.. Kontrolden çıkmış bir tehdit haline gelmiştir.. İsrail’in bu çılgın siyasetine dur demek, tüm vicdan sahibi kişilerin, barış isteyen örgütlerin ve hukuk devleti olma iddiasındaki ülkelerin ortak sorumluluğudur..
İsrail halkı bu çılgınlığa dur demezse bu cinayete ortak olmuş olacak ve sonucuna katlanacaktır..
Bu iş burada kalmayacak.. Bu terör saldırısının karşılığını çok ağır bir şekilde ödeyecektir. İnsanlığın vicdanı bu cinayete isyan edecektir..
Gazzeli Müslümanların direnişi, ümmetin vahdetini sağladığı gibi Siyonist çetelerin de sonunu getirecek bir iradeye hayat vermektedir..
Gazze gemisine destek veren herkesi bu konuda sesiz kalmamaya çağırıyorum.
Ne olur, aranızda sesinizi yükseltmeyin, tefrikaya düşmeyin, örgüt isimlerini taşıyan pankatları bir kenara bırakın.. Hep birlikte, tek vücud şeklinde meydanlara çıkalım.. “Şöyle olsaydı, böyle olmazdı”, “Bu olsaydı bunlar olmazdı” gibi, Haşa Allah’ın takdirinde geriye dönük anlamsız ihtimal hesapları ile vakit geçirmeyim. Sonuçta Allah’ın dilediği olacak. Eğer bizim imtihanımız böyle ise, başımızda Hz. Ali olsa ne yazar.. Unutmayalım ki, bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmeyiz, Allah bilir.. Görelim mevlam neyler..
Vurulduk ey halkım.. Onlar öldürdüklerini savunuyorlar, kardeşlerimiz ölümsüzlüğe ulaştılar.. Yaralılarımıza şifalar diliyorum.. Geri kalanların hepsi bizim gazilerimiz.. Onlar insanlığın onurunu kurtardılar.. Onlara minnet ve şükran borçluyuz..
Sabır lütfen.. Vahdet.. Tartışma yok..
Ye’s yok. İyya kenağbüdü ve iyya kenestaiyn.. Hasbunallahi ve niğmel vekil, ve niğmel Mevla ve niğmel masiyr.. Kardeşlerimizi Allah’a emanet ediyoruz.. Yusuf’u kuyuya atanların hesabını tersine çeviren Allaha hamdolsun.. Elhamdülillahi Rabbil alemin.. Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi