Ömer Üründül

Ömer Üründül

Hayal kırıklığı maçı

Hayal kırıklığı maçı

Hollanda, Danimarka karşısında beklenen futbolunu sergilemese de zorlanmadan kazanmasını bildi. Dün Johannesburg'da oynanan karşılaşma beklenenin aksine çok zevksiz geçti. Hollanda ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtamadı. Bunda en önemli faktörlerden bir tanesi Danimarka'nın sınırlı kadro kapasitesiyle güçlü rakibine karşı uyguladığı akılcı taktikti. Geride iyi kapandılar, kenarlara yardım götürdüler. Kazandıkları toplarda da ayağa paslarla az top kaybederek Hollanda'ya hücumda devamlılık şansı tanımadılar. Bir pozisyon verdiler, üç de tehlikeli atak girişiminde bulundular. Bir de Bendtner'in kafasıyla önemli bir pozisyon kaçırdılar.
İkinci yarı başında Danimarka'nın kendi kalesine attığı şanssız gol, saha içi dengelerini tamamen Hollanda lehine çevirdi. Çünkü Hollanda iyi oynamasa da riskli anlayışı bırakıp, daha kontrollü futbol oynamaya başladı. Bu tabloda Danimarka'nın eldeki kadrosuyla üretkenlik sağlaması çok zordu. Danimarka'da yapılan oyuncu değişiklikleri hiçbir katkı sağlamadı. Giren üç oyuncu da çıkanların performansına ulaşamadı. Hollanda'da Elia girdikten sonra adam eksilten özellikleriyle çok faydalı oldu, oyuna hareket getirdi. Yine onun bir girişimiyle Hollanda işi garantiye alan ikinci golü buldu.

ROBBEN MUTLAKA LAZIM
Van Persie vasat oynadı, Van Der Vaart düşük performans gösterdi. Van Bommel'de de sezon boyu Bayern Münih'te yaşadığı ağır trafiğin yükü hissediliyordu. Hollanda'nın büyük hedefi zorlaması için mutlaka Robben'e ihtiyacı olduğu belgelendi. Fransız hakem Lannoy ise çok başarılı bir karşılaşma yönetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi