Ömer Üründül

Ömer Üründül

Hak eden kazandı

Hak eden kazandı

Dün akşam takım halinde olumsuz bir performans sergileyen Galatasaray, hiç düşünmediği şekilde 3 puan kaybetti.
Maça hızlı, konsantre ve agresif başlayan Orduspor, Hasan Kabze'nin güzel röveşatasıyla erken skor avantajı yakalamanın yanı sıra moral de depoladı. Galatasaray belli bir süre oyuna ısınamadı çünkü rakip takım halinde topun arkasına geçip alan daraltıyor ve iyi yerleşiyordu. Bu da Burak'ın hiç sevmediği bir düzendi. Bir de üstüne Hamit adalesi çekip çıkınca maçın zorluk derecesi iyice arttı. Saha içindeki görüntüde Galatasaray'ın pozisyon bulabilmesi için rakip geriden çıkarken presle top kazanıp defansı dengesiz yakalaması tek çıkar yoldu. Devrenin son 15 dakikasında da bu gerçekleşti. Orduspor'un basit top kayıpları gündeme gelince Galatasaray'ın tehlikeli atakları şekillendi. Ama golü bulamadılar.
İkinci yarıya Galatasaray yine atak başladı ama Orduspor'un daha etkili ileri çıkışlardı vardı. Bilhassa sahanın en başarılı ismi Monje'nin driplingleri tehlike sinyalleri veriyordu. Bu arada Fatih Terim iki oyuncu değişikliğine gitti ve bütün haklarını erkenden bitirdi. Bana göre Umut'u sahaya sürdüğü zaman Elmander yerine Burak'ı çıkarması daha doğru olurdu. Çünkü top G.Saray'dayken alan daraltan rakip karşısında Elmander-Umut ikilisi daha etkili olabilirdi.

Penaltıları atladı
Ardından Orduspor Stancu'nun klas golüyle maçı bitirdi. Sonra G.Saray'ın baskısı sonucu değiştirmedi. Zaten ikinci yarıda G.Saray adına bütün tehlikelerin yüksek ve duran toplardan gelmesi de Galatasaray'ın istediği oyunu oynayamadığının bir belgesiydi.
G.Saray'da tüm takımın düşük performansı ve Hamit'in sakatlığı Braga maçı öncesi pek iyi bir işaret olmadı. o maçın havasının farklı olacağını göz ardı etmeyelim.
Orduspor çok iyi mücadele etti. Kazanmayı çok istediler ve G.Saray'a karşı taktik olarak da en doğrusunu sahaya yansıttılar.
Hakem Barış Şimşek'in genel yönetimi iyiydi. Ama ikinci devre başında Orduspor lehine, ikinci gol öncesi de G.Saray lehine net penaltıları görmedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi