Ömer Üründül

Ömer Üründül

Alex'e bir eküri bulamamak!

Alex'e bir eküri bulamamak!

Bu sezon öncesi de F.Bahçe ile ilgili yaptığım teknik analizdeki haklılığım daha eylül ayının ortasında belli oldu. Bir konuda senelerdir aynı görüşü savunuyorum: Alex'li 4-4-1-1 düzeninde ileride son adamın mutlaka sırtı karşı kaleye dönük oynama yapısı olacak. Aksi takdirde bilhassa iyi yerleşimli alan savunmasına karşı üretkenlik sağlanamaz.
Sezon öncesi tekrar aynı konuya değindim. Sow, Kuyt ve Bienvenu, Alex'li düzende istenilen performansı sergileyemezler.
Alex'e uygun tek santrfor Semih'ti. Ama onu da zaten uzun süredir ruhen bitirdiler. Şimdi ya kulübede küskün oturuyor ya da yanındaki arkadaşıyla kakara-kikiri yapıyor Alex'e uygun bir santrfor da uzun süre önce takımdan ayrılan Nobre'ydi. Alex'in ikisi Sow, biri Kuyt ile oynadığı üç lig maçından ikisi berabere bitti. Birini son dakika golüyle kazandı. Hiçbirinde sistem iyi çalışmadı. Son maçı mercek altına alalım; adeta tek kale tempolu bir ilk yarı ama üretkenlik yok. Çünkü Kuyt, hiç ortada kalarak duvar olmadı, olamadı, sürekli kenarlara koşular yaptı yapısı buna uygun olduğundan. Hollanda bir ekol ülkesi, üst düzeye pas trafiğiyle çok yönlü ofansif kolektif futbol oynuyorlar. Kuyt da bu düzene alışmış. Liverpool'da tempolu pres yapan takım oyunu oynayan bir ekip.

Meireles ve Topal çok iyi
F.Bahçe yönetimi ve medyanın büyük bir bölümü bu işi çözemedi. Eğer Alex'den vazgeçilmeyecekse mutlaka ona uygun bir santrfor transfer edecek. Aksi takdirde Alex'siz çift santrforla 4-4-2 uygulayacak. Fikir jimnastiği yapalım. Niye Alex döneminde F.Bahçe'ye gelen önemli kariyerli santrforlardan gerekli verim alınamadı? Kezman çok az sahne alabildi, Anelka hiçbir katkı yapamadı, F.Bahçe'den ayrıldı, Premier Lig'de gol kralı oldu. Milli takım oyuncusu ve La Liga'nın gol kralı olan Guiza futbolu unuttu, Niang da eh işte... Alex döneminden Semih'i saymazsak en faydalı olanı, birinci sınıf santrfor olmayan Nobre'ydi.
Gelelim Meireles transferine, bana göre çok doğru bir tercih. Nedenleri şöyle; öncelikle takımın en ihtiyaç duyulduğu görev yeri dolduruldu. Meireles devamlılığı olan günümüz futbolunun istediği bir şekilde oyunun iki yönünü oynayabilen bir orta saha. Ayrıca geçen yıl, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea'de sürekli oynadığı gibi, Avrupa Şampiyonası'nda da Portekiz'in direk oyuncusuydu. Bana göre bu senenin en iyi transferleri Meireles ve Mehmet Topal'dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi