Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Hatasız savunma

Hatasız savunma

BÜTÜN maçlar 100 metrede oynanır ama İspanya maçları 50 metrede oynanır. İspanyollar’ın daha maçın başında ele aldıkları oyunun kontrolü sonrası rakipler önce savunmayı düşünmekten hücum edemez oluyorlar.


Hem sabırlı hem de etkili bir pas trafiği yapabilen İspanyol takımı karşısında çok konsantre savunma yapmak ve hatasız bir maç çıkarmak gerek. Çünkü maçın son dakikasına kadar muhteşem oynasanız bile soyunma odasına mağlup girebilirsiniz.
İspanya takımı için söylenecek çok şey var. “Dünyada kaleciye ihtiyacı olmayan takım hangisidir?” diye sorulacak bir takım olma yolunda İspanyollar. Hatta İspanya maçlarında rakipler daha rahat gelsin diye Casillas’ın kalesini 20 metre öne alalım teklifi bile yapılabilir! Şu bir gerçek ki, İspanyol takımına karşı sadece savunma yaparak maç bitirmek çok zor.
İstisnai durum
Fakat İsviçre maçın tamamını kendi yarı sahasında hatta kendi ceza alanında geçirmesine rağmen inanılmaz savunma yaptı. Tabii bu savunma Dünya Kupası’nın sürprizine sebep olacak kadar iyiydi. Belki maçın tamamında antipatik gelecek kadar savunma yapan İsviçre beğenilmeyebilir. Ama asıl problem, sorun çözebilecek bu kadar ekstra adamlara sahip İspanya’nın eli kolu bağlı çaresiz kalması. İsviçre rakibinin gücünü bildiği için bu tarzı seçti. O zaman İspanya kupanın favorisi ise bu savunmaya da çare bulacak.
Bütün maçlar ve rakipler bu kadar iyi ve hatasız savunma yapabilir mi? Bence hayır. Bu istisnai bir maç olacak. Ama İspanya’nın rakiplerinin ellerine koz geçtiği gerçek. Başlangıç kötü oldu, fakat devamı böyle olmaz. Ben İspanya’nın son 4’e kalacağını düşünüyorum.

Eren’i de kaçırdık

BİZİM oyunculardan Eren Derdiyok çok iyi maç çıkardı. Mesut’tan sonra Eren’in bu performansı, bu oyuncuları kim ve nasıl kaçırdı sorularının daha fazla sorulmasına sebep olacak. Hatta bazılarının sorgulanmasını sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi