Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Maskelerin gücü

Maskelerin gücü

Skibbe, Lincoln’ün yokluğunda klasik tek forvet anlayışından vazgeçmedi. Herkes çift forvet oynamasını beklerken orta alanı 5 oyuncuya teslim etmesi garip geldi. Skibbe, herhalde kupada oynadığı ve berabere kaldığı Ankara’dan korkmuş. Lincoln varken tek forvet doğru ama Lincoln yokken ve orta alan 4’lü iken çift forvet oynamakta sakınca olmaz. G.Saray’da sıkıntı tek önliberolu oynayınca çıkıyor. Daha doğrusu Galatasaray Mehmet Topal veya Linderoth yoksa tek önliberolu oynayamaz.

Skibbe’nin Barış’ı düşünmesi lazımdı. Barış tarzı oyuncular sakatlıktan dönüşte ne kadar eksik olsalar bile yine de oyun temposunu çabuk yakalarlar. Hakan Balta’yı klasik yerinde oynatıp Barış’ı tercih etmek daha doğru bir seçim olurdu.

İlk yarıda iki pozisyon var. Biri Meira’nın hatasında Nigris’in vuruşunu Servet iyi zamanlama ile çıkardı, diğeri Kewell’ın kafasında direkten dönen top. Pozisyonlarda bile eşitlik vardı. Hatta tek maskeli oyuncu olmaz diye Neca da oyuna girip orada da eşitliği sağladı. Maçta dikkat çeken olay iki maskeli oyuncu olmasıydı. Düşünün maçın sıkıcılığını. İlk yarıda biraz vardı diyebileceğimiz oyunu ikinci yarı çıkan sert rüzgar aldı götürdü.

Galatasaray oyunda ağırlığını yarım saatten sonra hissettirmeye başladı. İlk yarının son 15 dakikasında daha istekli ve etkili bir Galatasaray vardı fakat pozisyon yoktu. Emre Aşık ilk yarının şanslı oyuncusu idi. Oyunun başında yaptığı sarı kartlık müdaheleyi hakemin gözden kaçırması Emre’yi kırmızı karttan kurtardı.

Aykut Hoca De Nigris’i oynatarak doğru tercih yaptı. Ama Fenerbahçe maçında iyi ve moralli De Nigris niye yoktu anlamadım. Herhalde Galatasaray maçına saklıyordu!..

Galatasaray yine deplasmanda kayıp. Bu puanlar telafi edilir diye düşünülebilir ama Trabzon deplasmanda da kazanıyor. Rakiplerin bu kaybı Trabzon’a hep artı yazıyor. Böyle giderse sezon sonu da şampiyonun adı bölümünde Trabzonspor yazar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi