Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Hediye

Hediye

MAÇIN sonucu kadar en çok merak ettiğim konu; ligin en formda ve en güçlü forvetlerinden Emenike ile Lucas-Servet ikilisinin mücadelesi idi.

Fakat Rijkaard’ın Servet’le ilgilli kafasındaki planı erken uygulamaya koyması olayı farklı boyuta taşıdı. Bu sefer uzun zamandır oynamamış Gökhan’ın ile Emenike ile ne yapacağını merak etmeye başladım.
Yürüyen tekere çomak sokma ustası Rijkaard’ın geçen sene Ayhan ile başlayıp Mustafa ile devam eden çarkı bozma hamlelerinin devamı olan Servet operasyonunun sonucu mağlubiyet oldu. Gökhan Zan zaman zaman zorlansa da fena oynamadı. Kötü oynasa da uzun zamandır oynamayan bir oyuncu için özrü vardı.
Galatasaray, Arda olmayınca zaten etkinliği düşen bir takım iken, Baros gibi bir golcünün yokluğu Galatasaray’ı “korkulan” olmaktan da çıkarıyor. Nasıl bir mantıktır ki ofansif gücün büyük darbe yemişken seni ayakta tutacak defansını da kendi elinle zayıflatırsın. Bu mağlubiyetin tek bir açıklaması var o da Rijkaard’dan hediye.
Bu arada dikkatle izlediğim bir başka konu da Karabükspor ve Emenike ile ilgili idi. İki hafta önce idmanda yaşanan bir olay sonucu Emenike’ye Konya deplasmanında bilerek pas atmama düşüncesinin Galatasaray karşısında da olup olmayacağına dikkat ettim. İddia buydu ve sahada bunu doğrulayacak bir durum pek yoktu.

Misimoviç farkı!

MAÇ Cana’nın kontra pası ile başladı ve sonucu penaltı oldu. Bana göre penaltı değildi. Fakat Galatasaray o kadar dağınık ve şaşkın halde idi ki, ikinci golü yemesi pek şaşırtmadı.
Misimoviç, kalitesi ispatlı bir oyuncu ama bunu sahada tekrar göstermesi gerekiyor. Almanya’daki oyunu ile Galatasaray’daki arasında dağlar var. Koşmaması bir yere kadar tamam, ama o zaman diri kaldığı için iyi işler yapaması lazım. Misimoviç için söylenecek tek şey Galatasaray’ı 10 kişi oynattığıdır!

Neden kaybedersin?

Hiç gerek yok iken problem çıkarıp formda oyuncunu kadro dışı bırakarak takımı olumsuz etkilersen.
Rakibin kadar koşmaz ve mücadele etmezsen.
Yabancıların sahada etkisiz ve silik olursa.
Bir oyun anlayışın ve sistemin olmazsa.
İkili mücadeleleri hep kaybeden olursan.
Rakibe çok fazla pozisyon verip az pozisyona girersen.
Fizik gücün seni 60 dakika ayakta tutabiliyorsa.

BEĞENDİM
Ligin yeni ama eskisi gibi oynayan Karabük ve Emenike.

BEĞENMEDİM
Geldiğinden beri sahada sadece düz koşu yapan Misimoviç’i

DİKKAT
Galatasaray’ın bireysel oyunculara bağlı oyunu şampiyonluk şansını zora sokuyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi