Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Ömür törpüsü

Ömür törpüsü

Eski yıllarda Dünya Kupaları çok zevkli olurdu. Ama şimdi bakıyoruz; her geçen maç Dünya Kupası'nın keyfi kaçıyor. Dünkü mücadele öncesinde de "Hollanda-Japonya maçı, tempolu ve bol pozisyonlu olur" diye düşünüyorduk ama 90 dakika işkence gibiydi.
Hollanda'nın attığı gol dahil son dakikalarda Afellay'ın kaçırdıkları hariç karşılaşmada neredeyse pozisyon yok.
Sneijder ip gibi vurdu. Japon kalecisi fazla atladı; top eline çarptı ve gol oldu. Bu golün FIFA'nın yeni topu Jabulani'nin kalitesiyle de alakası yok. Sadece Japon kalecinin adeta bir Japon balığı gibi hatalı atlaması var.
Hollanda gibi orta sahada çok kaliteli oyuncuları olan bir takımın daha iyi oynaması ve daha fazla pozisyon üretmesi gerekir. Ama bence Hollanda'nın en büyük eksiği, van Nistelrooy gibi önemli bir pivot santrforunun olmayışı.
İleri uçtaki Robin van Persie bu işi asla tek başına götüremez.

JAPONYA'LAR ARTMASIN!
Gruptaki ilk maçında Kamerun'u yenen Japonya dün Hollanda karşısında klasik futbolunu oynadı, kapandı, iyi savunma yaptı ama gol yedikten sonra bile rakip kaleye gitmekte çok zorlandı.
Bunun temel nedeni; Japonya yüksek ve uzun toplarla oynamayı bilmiyor. Hücumda da yüksek toplara sıçrayıp kafayı vurabilecek bir oyuncuları yok.
Durum böyle olunca da kısa paslarla kaleye gitmeye çalışıyorlar. Hollanda gibi alanı iyi daraltan, savunma fundamentalleri çok yüksek bir takıma karşı da fazla bir şey yapamıyorlar.
Sonuçta bu grupta Hollanda ikinci tura çıkmayı garantiledi. Japonya ise son maçı bekleyecek.
Ama dünya futbolunda Japonya gibi ve onun oyun felsefesindeki takımların sayısı artarsa, herkes şunu iyi bilsin ki futbol çok sıkıcı bir hale gelir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi