Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Macera aramak

Macera aramak

Koskoca F.Bahçe, koskoca Krasic'i son 15 dakikada oyuna almak için mi transfer etti? Elazığspor gibi mütevazı bir takıma karşı Krasic'le başlamamayı anlamak mümkün değil. Diğer bir soru da şu: Koskoca Fenerbahçe Kuyt'ı sağ çizgide oynatmak için mi transfer etti? Dün akşam ve diğer maçlar gösterdi ki Kuyt ileride çok etkili oynuyor. Hem gol atıyor hem pozisyon yaratıyor.
Lig maçları deneme maçları değildir. F.Bahçe dün hesapta olmayan iki puanı kaybediverdi. İlk devreye bakıyoruz futbol adına sahada koskoca bir sıfır var. F.Bahçe abartılı bir düşük tempoyla oynamaya çalışıyor, ama bunda bile başarılı olamıyordu. Daha kötüsü F.Bahçe topu tutamıyor, pozisyon yaratamıyor ve ileriye gidemiyordu.
Cristian, Selçuk ve Mehmet Topal'ı toplasan bir Emre etmez deyince Fenerbahçeliler çok kızıyorlar. Onlara soruyorum, Mehmet Topal'la Selçuk'un farkı nedir? Birbirlerinden fazlaları nedir?
Sow ve Alex didiniyorlar ama hatlar kopuk. İlk yarıda Kuyt didiniyor ama Aykut Kocaman'ın kararıyla sağ kulvara hapsedilmiş.

Çifte standart
Bundan sonra kimse Türk futbolunda Fair Play'den bahsetmesin. Mehmet Topuz'un topu Elazığlı futbolcuyu yere yıkıyor. Topuz topu taca atmıyor, Alex görüyor, o da atmıyor. Ve Kuyt'la F.Bahçe'nin golü geliyor. Bu pozisyonda oyun durmadı ama golden hemen sonra Stoch'un sakatlığında hakem Tolga Özkalfa oyunu derhal durdurdu. Bu, çifte standart.
Gerçek F.Bahçe'yi son 20 dakika gördük. Rakip 10 kişi kalınca F.Bahçe şablonunu değiştirip takır takır oynamaya başladı. Krasic sağa geçti; Kuyt serbest adam olarak dolaşmaya başladı. Bu değişiklik Alex ve Stoch'u daha yaratıcı hale getirdi. F.Bahçe, son 15 dakikada üç puana koşabilirdi ama maçın genelinde Aykut Hoca'nın yanlışlarıyla iki puan kaybettiler.
Gelelim hakem Tolga Özkalfa'ya... Bir türlü hakem olamadı. Neye kart neye faul verdiği belli değil. Üstelik oyuncu psikolojisinden de hala anlamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi