Ömer Üründül

Ömer Üründül

İspanya istediğini aldı

İspanya istediğini aldı

İlk maçta şok bir yenilgi alan İspanya'nın Honduras'ı küçümseme lüksü yoktu. Bu yüzden ilk dakikadan itibaren yüksek tempolu, motive, atak ve sürekli golü düşünen bir futbol sergilediler.
Honduras iyi niyetle koşan mücadele eden bir takım. Ancak saha içi organizasyonları son derece yetersiz. Bu tabloda İspanya oyuna sürekli hükmetti. İspanyollar 90 dakikada da rekor sayıda gol pozisyonuna girdi. Ama bunlardan sadece ikisini değerlendirdi ve kendisi için yeterli skoru elde etti. Son maçta Şili'yi tek farklı yenebilirlerse gruptan çıkacaklar.
Del Bosque dün gece Honduras'ın kapalı savunmasını açabilmek için Navas'ı sağ çizgide, Villa'yı da alışılmışın dışında olarak sol çizgide görevlendirdi. İspanyol hocanın bu plan tuttu. Villa sol kulvarda çok etkili bir futbol sergiledi, iki de gol attı. Ama penaltıyı kaçırdıktan sonra motivasyonunu kaybetti. Penaltıyı atabilseydi en az bir gol daha atabilirdi.

ŞİLİ'YE KARŞI İŞLERİ ZOR
İspanya için Şili maçı çok kritik geçecek ama dün geceki takım tertibi Şili karşısında zorlanır. Del Bosque'nin alışılmış kurguya döneceğini tahmin ediyorum. Orta sahanın ortasında oynayan Xavi, Xabi Alonso ve Busquets'in birlikte oynamaları bazı sorunları da yanında getirebiliyor.
Honduras zayıf bir takım iyi niyetle mücadele ediyorlar. Tottenham'dan tanıdığımz Palacio, futbolu bilen bence tek oyuncuları. 90 dakikalık hırsını ve oyun disiplinin de takdir etmek gerekir.
Japon hakem Yuiçi Nişimura da iyi niyetli bir maç yönetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi