Cemal Nar

Cemal Nar

“Gavurun Ekmeğini Yiyen” PKK

“Gavurun Ekmeğini Yiyen” PKK

Bütün atasözlerimiz gibi bu da binlerce yıllık deney, birikim ve tecrübeye dayalı haklı ve hikmetli bir sözdür: “Gavurun ekmeğini yiyen, onun kılıcını çalar”.

Doğrudur, o ekmeğin bir hatırı vardır. Daha doğrusu bir yaptırıcı gücü vardır. Bir bedeli, bir mecburiyeti vardır. Madem gavurun ekmeğini yiyorsun, onun kılıcı ile müslümana vurmak zorundasın.

Vurmazsan ne olur?

Ekmeğin kesilir. Bunu biliyorsan, gavur adına müslümana vurursun. Çünkü bu vaziyette dinin imanın kalmamıştır. Ekmeği de, bütün rızkını da Allah Teâlâ’nın verdiğini unutmuşsundur artık.

İşte bu yüzden PKK Müslümanların düşmanı kafirlerin taşaronu bir terör örgütüdür. Onlar adına Müslüman kanı dökmekte, Müslüman canı yakmaktadır. Hiçbir müslümanın PKK ya sempati ile bakması mümkün değildir. Bu hatayı yapan Müslümanların yeniden düşünüp durumlarını değerlendirmeleri gerekir.

Bu “iyiliğe mahkumiyet” manasını ifade eden başka güzel sözler de vardır. Mesela Sevgili Peygamberimiz Efendimizin (a.s) “Veren el, alan elden üstündür” sözü gibi. Elin bir kere alta düşmüşse, mahkumsundur artık. Zillete katlanacaksındır.

“Talepte zillet vardır” sözü de böyle değil mi? İstemek zorunda kalırsan, zillete katlanman da kaçınılmazdır artık. İstemediğin işleri yaptırırlar sana. Sen de onuru bir kenara atarak, alçaklığa katlanmağa mahkum görürsün kendini.

Eskilerin “el’ insan, abdul ihsan” sözü de meşhurdur. Tarihte “para alan emir de alır” sözü de meşhurdur.

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı sayılır” olması da bu yüzdendir değil mi?

Şimdi bütün bu hadislerin, atasözlerinin ışığında baktığımızda görürüz ki PKK böyle bir zilletin, aşağılık ve alçaklığın içindedir. Gavurun ekmeği ile beslenmektedir, dolayısıyla Müslümanlara kılıç sallamakta, bomba atmakta, pusu kurmakta, kalleşçe saldırmakta ve Müslüman kanı dökmektedirler.

Biri kalkar da “PKK da Müslüman çocuklardan oluşmaktadır” diye saçmalayabilir. Geç bunları. Bunu ayrı bir yazıda işleyelim. PKK Marksist lenininst, sosyalist, nasyonalist, ırkçı, dinsiz bir örgüttür. Kan dökmesi ne kadar büyük bir fitne ise, mensuplarını ve Müslüman Kürtleri dinden imandan soğutması ve uzaklaştırması da o kadar büyük bir fitnedir. Gavur boşa mı besliyor bunları?

Bu da bu asrın bir fitnesi. PKK’yı doğuran sistemin en büyük fitnesi de budur zaten. İslam’ı ortadan kaldırırsan, adam dinden çıkarak gavur olur, ama cehaletinden bunun farkında bile değildir. Hala kendini Müslüman sanır zavallı.

Nitekim Kürt kardeşlerimiz dindar, güler yüzlü, tatlı dilli, insana ve misafire hürmetli bir millettir. Ama PKK lı olanların yüzündeki nur gitmiş ve güzel ahlak adına kazanılan bütün fazilet ve erdemleri yitirmişlerdir. Suratları da azmış, yüzlerinden nur da çekilmiş, bu halleriyle çok da çirkinleşmişlerdir.

PKK’lı sözde bir “hoca” ile konuşuyordum bir zaman. Kendilerine yapılan zulümlerden bahsediyordu. “Tamam, ama bu zulümler sadece Kürtlere yapılmadı ki? Türkler de aynı zulme muhatap oldu. Gelin bu zulümleri ortadan kaldırmak için İslam adına mücadele edelim. Ama müslümanca, dinin metotlarına göre, ilahi bir nizam için, Allah adına” dediğimde, bana ne cevap verdi biliyor musunuz?

“Biz İslam diyerek Allah adına mücadele etsek, batı dünyası bize destek vermez ki! Bizi yalnız bırakır.”

“Peki sen bir Müslüman olarak Allah için mücadele etmez de haksız yere din kardeşlerinin kanını döker, malını mahvedersen, öldükten sonra huzur-u ilahide Allah Teâlâ’nın mahkemesinde ne diyecek, nasıl hesap vereceksin?”

Ses yok.

Demek ki hocalık da yok, din de yok. Namazlar abdestler sadece alışkanlık, tören, ritüel. Bir müslümanın Allah rızası dışında, dinden bağımsız bir hareketi olabilir mi? Asla!

İnsanın eylemlerine sinmeyen dinin varlığı ile yokluğu arasındaki fark ne?

Evet, PKK gavur ekmeği ile beslenen bir dinsiz örgüttür. Bütün dinsizlere olduğu gibi buna da sempati duyan Müslümanlar, imanlarının sahihliği bakımından bir kere daha durup düşünmelidirler.

Çünkü bir Müslüman, İslam’a ters düşen bir dava içinde olamaz.

Sadece ırkçılık için savaşanlar için Sevgili Peygamberimiz Efendimizin (a.s) “bizden değildir” sözünü iyi düşünüp değerlendirmek gerekir. PKK da hem ırkçılık var, hem de dinsizlik var.

Hayat sadece bu dünya hayatı değildir. İnananlar için bir de ahiret vardır. Buna inananlar, buna göre yaşamalıdırlar.

Bu bir mecburiyettir, muhayyerlik değil.

www.cemalnar.com

www.ilimistan.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi