Ömer Üründül

Ömer Üründül

Nefes kesen 20 dakika

Nefes kesen 20 dakika

Son şampiyon İtalya ile Slovakya arasındaki maçın son 20 dakikası nefes kesti. Slovakya'nın, turnuvadan elendiğini sandığı sırada İtalya'nın sürpriz Yeni Zelanda beraberliği gündeme gelince dünkü maça büyük bir moralle çıkacağı belliydi. Oyuna da çok iyi başladılar. İtalya ise tanınmayacak kadar olumsuz bir görüntüdeydi. Bir gol yedikleri ilk yarı boyunca tek organize atak dahi yapamadılar. Ne forvet oyuncularının ne de orta sahanın aralarında ve birbirleriyle irtibatı vardı.
İkinci yarıya Lippi iki değişiklikle başladı ama tablo aynıydı. Üçüncü hakkını da hazır olmayan Pirlo ile kullandı. Bu çok büyük bir yanlıştı. Dört forvetle takım zaten iyi oynamıyorken orta sahada da pres olmayınca Slovakya bu bölgeyi rahat kullandı. Ancak onlar da elverişli ortamı bir türlü ikinci golle değerlendiremiyorlardı. Nihayet şampiyonanın başarılı santrforlarından Vittek ikinci golü attı.
İtalya için her şey bitmiş gözüküyorken ilk organize ataklarında bir gol bulunca müthiş bir heyecan geldi. Ardından Slovakya üçüncü golü attı. Yine "Artık her şey bitti" denirken İtalya +92'de bir gol daha buldu. Son saniyelerde de beraberliği ve turu kaçırdı. Sonuçta sahadan mutlu sonla ayrılan Slovakya oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi