Ömer Üründül

Ömer Üründül

İspanya formsuz

İspanya formsuz

İspanya ile Şili arasındaki kritik karşılaşma tahminlerin aksine beklenen kalitede geçmedi. Şili Teknik Direktörü Bielsa'nın ilk yarıdaki taktik anlayışı tam bir intihar gibiydi. Beraberliğin yettiği hatta tek farklı mağlubiyette bile şansın olduğu bir maçta İspanya gibi bir takıma karşı tam saha pres uygulamak ve kendi alanında geniş alanlar bırakmak büyük bir hataydı. Ayrıca Şilili oyuncular çok sert ikili mücadelelerle erken kart problemi yaşadılar. Böyle bir oyun modeliyle karşılaşmaya hazır olmayan İspanya alışılmış pas trafiğini ilk yarı sahaya yansıtamadı. Ama karşı alandaki genişliği iki golle değerlendirdiler. Şili, bir kişi eksik de kalınca artık her şey bitmiş gibiydi.
İkinci yarıya 10 kişilik Şili golle başlayınca maçın rengi değişti. Çünkü İsviçre Honduras'a bir türlü gol atamıyordu. İsviçre'nin bir farklı galibiyeti halinde bile ikinci olacağının (nihayet) farkındaki Şili, takım halinde savunmaya çekildi. İspanya bu arada etkili ataklar yapamadı ve strese girdi.
Son 15 dakikada ise iki takım da birbirinin üstüne gitmeyerek maçın bitiş düdüğünü beklemeye başladılar. Bu tabi ki futbol için güzel bir tablo değildi. Sonuçta İspanya ve Şili ikinci tura yükseldiler. Yalnız İspanya'nın güçlü kadrosuna rağmen formda olmadığı dün gece açıkça belgelendi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi