LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Ülke AKP’den kurtulursa gerilimden de kurtulur!

Ülke AKP’den kurtulursa gerilimden de kurtulur!

- Lütfü Bey; TüSİAD Başkanı ve holding medyasının baş patronu Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın başlattığı “ülke çok gerildi; başta Başbakan olmak üzere elbirliğiyle ülkedeki gerilim düşürülmeye çalışılsın” kampanyasına başını TOBB’un çektiği bazı kuruluşlar da “Başta Başbakan olmak üzere herkes geri adım atsın” çağrısı yaparak katıldı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
- Başbakan gerici olduğu için ülkeyi germeyi seviyor! Başbakan gerici olduğu için ülkenin gerilmesinden medet umuyor! ülke bu gerici başbakandan kurtulsa gerilimden de kurtulur! Anayasa Mahkemesi AKP’yi kapatsa, Başbakan Erdoğan siyasetten yasaklansa ülke gerilimden de kurtulur! İşte Başbakan Erdoğan ile AKP karşıtlarının mantığı budur. Onlara göre ülke bu gerici AKP ile bu gerici başbakandan kurtulsa gerilimden de kurtulur! Bir de diyorlar ki, “Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere herkes geri adım atsın.” Ancak Başbakan Erdoğan geri adım attığında yine gerici olarak suçlanmasın sakın! İşin esprisi bir yana, ülkede gerilimin düşmesini mi istiyorsunuz, mesela milletten yüzde 47 oranında oy alan AKP’yi kapattırmaktan vazgeçin, gerilim düşsün. Mesela her türlü siyasi görüşün dile getirilmesine, örgütlenmesine, insanların düşündüğü, inandığı gibi yaşamasına izin verin, gerilim düşsün. ülkeyi yasaklar ülkesi değil özgürlükler ülkesi yapın, gerilim düşsün. Kaldı ki bugün Türkiye'de bir gerilim varsa, bunun baş sorumlularından biri TüSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın babası Aydın Doğan'ın baş patronu olduğu holding medyası değil midir? öyleyse ülkedeki gerilimin düşmesi için TüSİAD Başkanı’nın ilk ziyaret etmesi gereken kişi babası Aydın Doğan değil midir? Gerilimi kim başlattıysa, o düşürmelidir. Aslında biliyoruz ki, “ülke çok gerildi; Başbakan gerilimi düşürsün” diyenlerin demek istediği şudur: “Başbakan ve hükümet milletin istediklerini değil de bizim istediklerimizi yerine getirsin. Halka verdiği sözleri boşversin, her istediğimiz şeyi bize versin. Milletin gönlünü hoş tutmaya değil, bizim gönlümüzü hoş tutmaya baksın. Bizim 'yap' dediklerimizi yapsın, 'yapma' dediklerimizi yapmasın.” Kısacası, bunlar istiyorlar ki, Başbakan ile hükümet boynunu kasabına gönüllü olarak uzatan uysal koyun gibi olsun! Bunlar istiyorlar ki davul Başbakan ile hükümetin boynunda, tokmak da kendi ellerinde olsun! İstiyorlar ki her türlü imtiyaz, çıkar dün olduğu gibi bugün de onların olsun. Eğer böyle olursa, onlara göre ülkede gerilim de olmaz! Onların dediğinden çıkılmazsa, ülkenin tansiyonu da çıkmaz!
BIRAK DEMOKRASİYİ SAKIZ BİLE çİĞNEYEMEZ!
- Halkın seçtiği hükümetlerin icraatlarından rahatsız olan çetecilerin, cuntacıların dün olduğu gibi bugün de bir darbe yapma peşinde oldukları biliniyor. Sizce şu anda Türkiye'de bir darbenin başarı şansı var mı?
- Cuntacıların darbe yapmaya niyetleri var, ama güçleri yok! Bu ülkede darbeleri kim yapar? Ne zaman ki cuntacılar Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yönlendirmeye başlar, işte o zaman darbeye elverişli ortam doğar. Ancak darbe yapmak için sadece cuntacıların niyeti yetmez, darbe yapmak için asıl ABD'den izin almaları, destek almaları gerekir. Nitekim Türkiye'deki tüm darbeler ABD'den izin alarak, destek alarak gerçekleşmiştir. Türkiye’deki darbeler ABD yöneticilerinin “Bizim oğlanlar” dediği darbeci subaylarca gerçekleştirilmiştir. ABD destek vermedikçe cuntacıların darbe yapması söz konusu bile değildir. ABD izin vermedikçe cuntacılar bırakın darbe yapıp demokrasiyi çiğnemeyi, sakız bile çiğneyemezler! İşte ta başta bunun için dedim ya, cuntacıların darbe yapmaya niyetleri var, ama güçleri yok! çünkü şu anda ABD'den AKP Hükümeti'ni devirecek bir askeri darbeye izin de yok, destek de yok. Zaten ABD'nin izni, desteği olsaydı şu ana kadar çoktan darbe olmuştu. Anlaşılan o ki, ABD Türkiye'de bir darbeyi şu anda kendi açısından uygun görmüyor. ABD ülkeyi cuntacıların değil, AKP'nin yönetmesini daha uygun görüyor. Kısacası, Türkiye gibi ülkelerde arkasında ABD'nin desteği olan kimse, güçlü olan da odur! ABD'den desteksizseniz, hiçbir şeysiniz! ABD'den desteksizseniz bırakın darbe yapıp demokrasiyi çiğnemeyi, sakız bile çiğneyemezsiniz!
BIRAK DEMOKRASİYİ SAKIZ BİLE çİĞNEYEMEZ!
- Hafta başında Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in en önemli isteği, İran'a yapmayı planladıkları saldırıya Türkiye’nin destek vermesiydi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Türkiye, ABD'nin İran'a yapmayı tasarladığı saldırıya bırakın destek olmayı, köstek olmalı! üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’yi ABD İran’a karşı bir uçak gemisi gibi kullanamamalı. Bir saldırı üssü gibi kullanamamalı. ABD istiyor ki, İran’ın başında ABD'ye köpeklik edecek devrik Şah gibi biri olsun. ABD istiyor ki, İran Şah döneminde olduğu gibi ABD'nin sömürgesi olsun. Oysa bugün İran'ın başında ABD Başkanı'na köpeklik yapan değil, ABD Başkanı'na köpek muamelesi yapan Ahmedinejad var! Oysa bugün ABD'ye meydan okuyan, bağımsızlığını koruyan bir İran var. Kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayan, kendi silahını kendi yapan bir İran var. O İran ki ABD'nin F-16 savaş uçakları ayarında savaş uçakları yapıyor. O İran ki nükleer teknoloji alanında hamle üstüne hamle yapıyor. Ve ABD İran'ın diğer Müslüman ülkelere örnek olmasından korkuyor. Diğer Müslüman ülkelerin İran gibi ABD sömürgesi olmaktan kurtulmasından korkuyor. Diğer Müslüman ülkelerin İran gibi ABD'ye başkaldırmasından, meydan okumasından korkuyor. İşte bu nedenle ABD'ye karşı İran'ın yaktığı isyan ateşini söndürmek istiyor. O isyan ateşi bütün İslâm dünyasını sarmadan söndürmek istiyor. Müslüman Türkiye'yi Müslüman İran'la savaştırarak, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırarak ABD emperyalizmine karşı boy atan isyanı yok etmek istiyor. İran'a karşı ABD'nin askeri olacak mıyız, ABD'nin Müslüman'ı Müslüman'a kırdırma oyununa katılacak mıyız? Bunu asker-sivil yöneticilerimizin İran'ı satıp satmamasından anlayacağız. Ancak asker-sivil yöneticilerimiz iyi bilsin ki, İran'ı satanı biz de satarız!


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi