Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Bir haftalık süre Fenerbahçe'ye yarar

Bir haftalık süre Fenerbahçe'ye yarar

Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda oynadığı oyundan fazlasını aldı. "Kötü oynadı" diyoruz ama tabii etkili silahlarıyla da iki gol buldu. Doğru hücumlarla, özellikle ikinci bölgeden kaçırdığı oyuncularla, ki bu hücumlar çalışılmış, Emre ve Stoch'la iki golü buldu. Bir de Türkiye'nin en iyi kalecisi Volkan Demirel'in de gününde olmasıyla avantajlı skorla dönüldü.
Zaten iki takım arasındaki fark da buradaydı. Bugün eğer mücadele rakip kadar olursa, farkın ne kadar olduğunu göreceğiz. Bir kere; sadece futbolu zevk için oynayan bir takımla oynayacak Fenerbahçe. Ayrıca İsviçre ekibi Young Boys, Fenerbahçe'nin ilk maçtaki kötü görüntüsüne aldanmış olabilir... İnşallah da öyle olur. Bu tip takımlar, özellikle yedikleri golden sonra, 15 dakika içerisinde maça dönemezlerse, beraberliğe getiremezlerse oyunu, bir anda 3'lük 4'lük olurlar.
Bunu yapabilecek bir takım da var. İsviçre'deki maçta iki kez beraberlik golünü bulmak için çok risk aldılar. Fenerbahçe farkı ikiye çıkaramadı. Yapamadığı şey oydu. Daha fazla konsantre olacağı kesin takımın. Bir haftalık süre de az bir süre değil. Takım toparlanmıştır. Ben aşırı sıcağa rağmen Fenerbahçe'nin bol pozisyona gireceğini düşünüyorum.

İKİ KANAT DA ÇALIŞACAK
Fenerbahçe deplasmandaki maçta sol kanatta özellikle Stoch'la etkili oldu. Santos'a da bu bir haftalık ara fiziki açıdan yaramıştır. Dolayısıyla Stoch'a eşlik edecektir. Sağda ise çok iyi tanımasak da çabuk atletik bir oyuncu Dia ve arkasından Gökhan'ın (forma giymesi halinde) doğru bindirmeleriyle birkaç maçtır tek kanatla hücum yapan Fenerbahçe, atağa iki kenardan da gitme şansı bulacak.
Açıkçası bir haftanın Fenerbahçe'ye çok yaradığını düşünüyorum. Bir de rakip takımın savunmayı çok riskli kurduğunu düşünecek olursak, elenmek için takımın çok hata yapması ve kötü oynaması lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi