Ömer Üründül

Ömer Üründül

Stoch her şeyi alt üst etti

Stoch her şeyi alt üst etti

İlk maçta izledik. Young Boys sınırlı bir kadrosu olan vasat bir takım. Ama fizik kondisyonları yüksek, tüm futbolcuları koşan en önemlisi de basit futbolu iyi uygulayan bir ekip. Ayrıca da sprinter, kuvvetli, sırtı karşı kaleye dönük oynamasını bilen iyi bir santrfora sahipler. Fenerbahçe'nin bugünkü durumu da belli. İlk maçtaki skor tamamen tesadüf olsa da bilinen bir gerçek. Bu durumda Aykut Kocaman'ın mutlaka değişik bir kadro düşünmesi gerekirdi. Ama o yine Gökhan Ünal ile Alex'i bir arada sahaya sürdü. Alex'in ayakta duracak hali yok.
Üstelik Gökhan gibi bir santrforun yapısı Alex'i biraz rahatlatacak gibi değil. Bu durumda top rakibe geçtiği zaman iki kişi eksik oynuyorsun. Top sendeyken ise bu iki kişiden hiçbir katkı gelmiyor. Üstelik bunlara bir de Cristian'ın formsuzluğu, Emre'nin tam hazır olmayışı ve Dia'nın arkadaşlarını tanımayışı eklenince çok olumsuz saha içi görüntüsüne sahne olan bir ilk yarı yaşandı. Young Boys rakibinin üzerine istediği gibi çok adamla gelip tehlikeler yarattı.
Bu devrenin tek golle yenik bitirilmesi ikinci yarı için bir umut ışığıydı. Nitekim Aykut Kocaman, çok önemli bir ilke imza atarak Alex'i çıkardı. Gökhan Gönül de oyuna girince Fenerbahçe için umut ışığı iyice yeşermişti. Ama Stoch'un kırmızı kartı her şeyi alt üst etti. Buna rağmen Fenerbahçe ikinci yarıda daha iyiydi. Ve de 90 dakikanın sonuna kadar tur şansını sürdürdü. Son dakikada Semih ile çok net bir pozisyon buldu ama kaleci gole izin vermedi.

DİA DAHA HAZIR DEĞİL
40 bin seyirciyle ve 2-2'lik avantaja rağmen Şampiyonlar Ligi'nden elenmek gerçekten üzücü bir tablo oldu. Dün ilk defa oynayan Dia tabi ki hazır değil ve arkadaşlarını tanımıyor. Ama Fenerbahçe'ye bu sezon faydalı olacağı görüşündeyim.
Rus hakem vasat bir yönetim gösterdi. İkili mücadelelerde çalıp ve çalmadığı faullerde çokça yorum hataları yaptı. Stoch'a verdiği iki sarı kartta da haklıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi